• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Subun toiminta ja kehitys

Aloittaja Make, huhtikuu 18, 2011, 15:06:36

« edellinen - seuraava »

mikma

Lainaus käyttäjältä: Händikäp - heinäkuu 30, 2011, 20:57:52
Missä kysely?

hmmm... olet hallituksen jäsen, etkä tiedä mikä on kyselyn kohtalo?? ettekö kommunikoi keskenänne ollenkaan ?????

Minkähänlainen hallitus meillä onkaan.... ? minä nyt sitten paraskin puhuja ex.... ;)

Zinga

Lainaus käyttäjältä: miku - heinäkuu 31, 2011, 15:39:14
meinasin jalkko samaa alkaa kyselemään että eikö hallitus ole hyväksynyt kyselyä vai onko se unohdettu ja keskitytään jatkossakin vaan riitelyyn kv-forumeilla?
:D Aikasta hauskaa että kv-forumilla kysymyksesi esittäminen olisi juuri sitä riitelyä ja siis mielestäsi turhaa toimintaa. Saat kaksi vaihtoehtoista vastausta joista voit valita:

De Francesco: Kysyjän uskottavuus olisi suurempi jos hän olisi joskus tehnyt jotain lajin promootion suhteen. Tämä on varoitus.

Z: Kysely on jäänyt oletettavasti kesälomien alle. Eiköhän se valmistu ja toteudu vielä kuluvan kauden aikana niin että hallitus voi tehdä ja julkistaa päätöksiä ennen uuden kauden alkua.

Rossonero

En oikein tiedä mistä riitelystä kv-foorumeilla nyt puhutaan. En ole sellaista nähnyt.

Kv-foorumin seuraaminen ja keskustelu eivät liity kyselyn tekemiseen, eivätkä kilpaile samasta ajasta.

Kyselyyn käytettävää aikaa ei ole ollut kesällä. Suurimpana syynä oman talon ja etenkin äidin talon putkiremontit. Sen tarkemmin näitä projekteja entisestään hankaloittaviin syihin menemättä totean vain, että kysely on hyödytön juosten kustuna, ja juuri nyt siitä tulisi sellainen. Toivon viikon päästä projektien käynnistyttyä ja siirtymien toteuduttua tilanteen olevan otollisempi tälle asialle. Kesä on myös vielä kesken.

miku

Mä oon käsittänyt että kaikki ei olisi kv-forumeilla hyvin eli siksi tuo riitely-sana. Ite en ole ko. forumeita missään vaiheessa edes seurannut.

En myöskään ole osaltani edistänyt tai auttanut millään tavoin subbuteo-toimintaa edes Suomessa eli anteeksi aiheeton viestini.
Lukenut HeSun höpötysosaston (325 sivua) läpi kahdessa viikossa.

Zinga

Lainaus käyttäjältä: miku - elokuu 01, 2011, 15:28:59En myöskään ole osaltani edistänyt tai auttanut millään tavoin subbuteo-toimintaa edes Suomessa eli anteeksi aiheeton viestini.
Paskapuhetta!  ;D Varmaan ymmärsit, että viestini sisälsi esimerkin siitä, mitä vastauksia kv-forumeilla saa asiallisiin kysymyksiin. Etköhän sinä ole tehnyt enemmän promootion suhteen kuin moni meistä. Yritäpä vaan vakuuttaa herra De Francesco asiasta...

Rossonero

Kyllä tuosta saa kysellä, mutta minusta sen voisi tehdä ilman turhia sivumakuja (kts. allaoleva lainaus). Kun kesä on ollut, ja on vielä ainakin tämän viikon, todella stressaava yllättävistä syistä, joihin en itse juurikaan voi vaikuttaa, ketuttaa lukea, että kyselyä ei ole tehty ehkä siksi, että mieluummin jatketaan riitelyä kv-foorumeilla (suurin osa suomalaisten jutuista on ihan asiallista kritiikkiä ja keskustelua).

Lainaus käyttäjältä: miku - heinäkuu 31, 2011, 15:39:14
...eikö hallitus ole hyväksynyt kyselyä vai onko se unohdettu ja keskitytään jatkossakin vaan riitelyyn kv-forumeilla?

Olisi ehkä hyvä, jos luotettaisiin siihen, että porukka haluaa pelata ja tehdä toiminnan eteen töitä, ja jos jotain ei tehdä, on siihen yleensä joku peliin liittymätön syy. Ehkä tämä myös vähentäisi tiettyjä viimeisen puolen vuoden aikana lisääntyneitä vivahteita kirjoittelussa, joista en ainakaan enää tiedä ovatko ne vitsejä vai ovatko ne naljailua.

Oman työmäärän aliarvioiminen on aivan turhaa. Lisäksi Suomessa palautetta, kysymyksiä ja ideoita voi esittää, vaikka ei olisi aktiivinen toiminnassa.

mikma

Ehdotus....

Hallitus voisi ihan hyvin määritellä henkilöt, jotka keskittyvät ensisijaisesti hoitamaan kansainvälisiä suhteita ja toiset Suomen toimintaan.


ja muuten...
Itse en kyllä ymmärrä miten tuo teidän "riitely" kv puolella vaikuttaa ihmisten omaan peliin. Eikö jokainen pysty treenaamaan ja kehittämään itseään välittämättä mitä tuolla kv puolella tapahtuu. Sitten kun siellä tehdään jotain päätöksiä niin alkaa itse sopeutumaan niihin tai on pelaamatta ulkomailla ??

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: mikma - elokuu 01, 2011, 17:09:29
ja muuten...
Itse en kyllä ymmärrä miten tuo teidän "riitely" kv puolella vaikuttaa ihmisten omaan peliin. Eikö jokainen pysty treenaamaan ja kehittämään itseään välittämättä mitä tuolla kv puolella tapahtuu. Sitten kun siellä tehdään jotain päätöksiä niin alkaa itse sopeutumaan niihin tai on pelaamatta ulkomailla ??

Ei sen pitäisikään vaikuttaa Suomen sisäiseen pelaamiseen ja toimintaan. Ne, jotka ovat tuolla aktiivisia, haluavat vain vaikuttaa pelin ja kv-toiminnan kehitykseen. Ei siellä olla riitelyn tai polemiikin takia. Yhdistys myös maksaa kv-liitolle, joka tarkoittaa, että tietty velvollisuus aktiivisuuteen on, ja tietenkin myös äänioikeus.

miku

Ei ollut tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä henkkoht. Ajattelematonta hämmentämistä miulta joten sorryt siitä. Ehkä jo vuosien varrella olettekin huomannut että kirjoitukseni sisältää useinkin suorahkoa kuittailua mutta noissa tarkoitus olla ketunhäntä poskessa tai kieli kainalossa..
Lukenut HeSun höpötysosaston (325 sivua) läpi kahdessa viikossa.

Make

Vieläkö on kesää jäljellä?  ;D  ;D

Kysely?? En kyllä enää edes muista aihetta...  :P  :P

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Paskamane - lokakuu 11, 2011, 10:58:25
Vieläkö on kesää jäljellä?  ;D  ;D

Pohjoisempana on vielä plussan puolella komeesti ainakin yhden pykälän.

Lainaus käyttäjältä: Paskamane - lokakuu 11, 2011, 10:58:25Kysely?? En kyllä enää edes muista aihetta...  :P  :P

Ehkä joskus, ainakin minun osaltani. Sen verran kaikennäköistä ylimääräistä tässä kesän aikana on tullut rastiksi, että subu-kyselyt eivät pysy muistissa saati ole priorisoinnissa kovin korkealla.

Hönkki

En tiedä viekö tämä toimintaan yhtään eteenpäin, mutta teen kuitenkin pienen katsauksen miten asiat olivat 80-luvulla ja miten ne ovat nyt.

80-luvulla TV:stä ei tullut paljoa fudista. Ei ollut myöskään kehittyneitä fudisaiheisia tietokonepelejä. Monet teini-ikäiset, minä myös, etsivät elämäänsä lisää fudisaiheista sisältöä ja löysivät subun. Lähes kaikki pelin silloin aloittaneet olivat teini-ikäisiä fudisfaneja edes jollain tasolla. Yhteys fudiksen ja subun välillä oli erittäin tärkeä. Subu ikäänkuin täytti tyhjän kolon fudiksesta kiinnostuneen ajankäytössä ja HW-äijiä sai helposti kaupasta. Sitten tulivatkin 90-luvulla LW-äijät ja peli ei ollutkaan enää niin helppoa aloittelijoille. He ostivat ehkä pelin, mutta eivät pelanneet kovin kauaa. Pian ei ollutkaan mitään äijiä kaupoissa.

Nykyään fudistarjonta on ylitsevuotavaa. Pelejä näkee vaikka joka päivä, jos vaan hankkii oikeat kanavat. Internetistä löytää myös ihan mitä vaan fudikseen liittyvää. Teini-ikäisillä fudisfaneilla ei enää ole sitä tyhjää koloa sielussa, mitä minulla ja monella muulla oli aikoinaan. Heistä on vaikea löytää uusia subun pelaajia. Ne uudet pelaajat, jotka ovat tulleet mukaan vuoden 2000-jälkeen, omaavat erilaisen taustan. He eivät ole teini-ikäisiä (elleivät satu olemaan subun harrastajan lapsia) ja jotkut ovat saanet jonkinlaisen ensikosketuksen subuun 80- ja 90-luvuilla. Verrattuna 80- ja 90-luvuilla aloittaneisiin kiinnostus fudikseen ei ole keskinmäärin yhtä suurta. No, Ile on poikkeus. Yleensä ottaen kuitenkin kiinnostus itse subuun on ollut paljon tärkeämpi tekijä. Varmaan silläkin on merkitystä omistaako luottokortin vai ei, kun kerran netistä pitää kamoja ostaa. Teineillä ei taida kovin usein olla luottokorttia.

Kun nyt sitten yritetään etsiä uusia pelaajia, niin kannattaisi miettiä millaisista ryhmistä heitä voisi löytyä ? Opiskelijoita ? Lautapelien pelaajia ? Ja sitten vielä tärkeämpää miten heidät saa vedettyä toimintaa mukaan edes löyhästi ? Messuilla peliä esiteltäessä kiinnostuneita on ollut paljon, mutta hyvin monta kertaa se seuraava askel on jäänyt puuttumaan. Potentiaalinen pelaaja ei ota enää koskaan yhteyttä tai jos käy niin hyvin, että tulee kerran tai pari kertsille, niin ei tule enää jatkossa. Uuden tulokkaan sisäänajo pitäisi onnistua jotenkin paremmin.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

AriFerra

#87
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - joulukuu 21, 2011, 17:53:46
Uuden tulokkaan sisäänajo pitäisi onnistua jotenkin paremmin.

Uusi tulokas heti mukaan liigaan.
Eli jos osoittaa hiemankin halua pelata silloin tällöin, muutama aktiivinen pelaaja aloittaa HETI uuden lyhyen "treeni-liigan" tulokkaan kanssa.
Lainajengi hänelle, ja jos on oikeasta futkisesta kiinnostunut, niin joku lainaa hänelle sellaisen joukkueen joka on "sillee mieluinen" vaikka ei ihan se fanitusjoukkue olisikaan.
Jollakin on läppäri kerholla mukana, eli uusi tulokas voi heti rekata itsensä foorumille. Ja sitten kimpassa tehdään foorumille sarjaohjelma uudelle liigalle.

Sarjaohjelman oheen vielä joukkueiden kokoonpanot figuurinumeroineen, ja eikun ekat matsit käyntiin. Matsin päätyttyä ne päivitetään foorumille.

Ja kuinkas ollakkaan? Tsädääm: tulokas on ansassa, loukussa, koukussa. Seuraavana yönä hän ei malta mennä nukkumaan, vaan yhä uudestaan ja uudestaan katselee omaa uutta hienoa sarjataulukkoa ja joukkueensa kokoonpanoa foorumilta. Välillä käy subu-nettikaupoissa tutkailemassa mitä tarvikkeita tilaisi. Tietenkin hän odottaa jo vesi kielellä seuraavaa pelikertaa, koska hän on päättänyt että silloin hän tekee uransa ensimmäisen maalin. Niinpä hän aamuyöllä lähettää Hönkille YV-viestin jossa kysyy että voitaisiinko sittenkin pelata joku päivä sovittua aiemmin. Ja jollei Hönkki jo kohta kirjaudu ja vastaa viestiin, niin jo aamukahdeksalta hän soittaa Hönkille.

Ja tämä toimii erinomaisen hyvin myös KV-säännöillä. Vaikka HeFi:ssä ei kokoonpanoja käytetä, ne voidaan ottaa käyttöön tällaisessa pikku-liigassa. Toki pientä hulluutta täytyy omata, jotta asiasta innostuu, mutta se hulluus on tullut jo ilmi silloin kun ensi kertaa astuu kerholle sisään.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Epis

Voinen tituleerata itseäni Subuttelun ensimmäiseksi poikkeavuudeksi, sillä itse en 90-luvun lopulla aloittaessani omannut minkäänlaista futisfaniutta, vaan olen vahvasti (video)peli taustainen yksilö. Tämä siitäkin huolimatta, että näihin aikoihin oli jo Playstationit ja Nintendo 64 olemassa ja internet oli juuri ottanut ensiaskeleensa kouluissa ja kirjastoissa.

Vaikka pelailuun käytettyjä tunteja oli takana enemmän, kuin monella muulla ikätoverilla niin futispelit olivat myös edustaneet vähemmistöä toisin kuin NHL-sarjan pelit eri konsoleilla. Tuolloinen pelaajatuntemus NHL-pelaajista vastasi keskivertosubuttelijan futispelaajatuntemusta pelaaja+seura tietojen osalta. Ensi tapaamisella Maunulassa muita odotellessa totesin Hönkin kysyessä suosikkijoukkuettani "ManU ja Juventus", sillä nämä olivat oikeastaan ainoat joista olin joskus kuullut. Sori tästä "hätävalheesta" Hönkki. Kaikesta huolimatta subuttelu vei mennessään.

Tarkemmin ajateltuna Subbuteo on erittäin omanlaisensa peli eikä täysin vastaavaa ole vieläkään tarjolla. Joitain yhtäläisyyksiä löytyy toki biljardista, shakista ja pienoismalleista (ei tosin peli). Jo pelkästään figuureiden täysin vapaa liikkuvuus kentällä on oma juttunsa, johon edes tietokonepelit eivät ole missään genressä täysin yltäneet paitsi osittain ja sekin muutaman viimeisimmän vuoden aikana. Säännöissä on oma opettelunsa, mutta pääosin alkumetrit menivät perusnäpäytyksen harjoitteluun ja kokeneemmat saivat hoitaa tuomaroinnin. Kuten Ile jo mainitsikin, niin pelien jälkeen aikaa kului oman jengin ja figuurien perusominaisuuksien tutkimiseen ja sormet syyhysivät seuraavaa kertaa miettiessä.

Nyt kun miettii, niin futisfaneista koostuva porukka manageroimassa omia suosikkijengejään kyllä toimi mutta muodostaa samalla ongelman. Nimittäin samoja joukkueita fanittavien pelaajien osalta. Tällöin niitä ei niinkään ollut tai toisensa tuntevina joukkueet oli jaettu, kuten myös pystyttiin pelkän naaman perusteella jakamaan MM-kisojen joukkueet vastamaan subuttelijoiden taitotasoja. Mahdollinen ongelma voidaan ratkaista nykymaailmasta tutulla "epäpuuhastelulla" ja varustaa sarjat kuvitteellisilla joukkueilla? En tarkoita, että Hesu-liigasta tai muista oikeiden joukkueiden sarjoista pitäisi luopua (en todellakaan), vaan tehdä 'treeni-liigasta' vapaammin lähestyttävä. Ilen ideaa mukaillen, mutta hieman enemmän esim Hattrickin (ja muiden fantasia-managerointien) suuntaan vietynä. Tietty joukkueen ja jopa figuurinsa voisi nimetä ja maalata mieleisekseen, jos omaa luontaista taipumusta puuhastelun suuntaan.

Toinen näkemäni modaus voisi tapahtua paljon puhututtujen sääntöjen osalta ja niitä pitäisi hieman tuunata niin, että ne on erittäin helppo tulkita ja tuomita mahdollisimman kiistattomasti. Muokattavia sääntöjä voisivat olla esim kierteet, puolustajan rappaus, heitot, irtomaalivahti, pakin kautta maalit, varoitukset ja maalipotku. Nyt nitroja kaivavat ikipuuhastelijat otatte ihan rauhassa ja luette pikkaisen eteenpäin. Näillä mainituilla asioilla ei ole tarkoitus muuttaa tuntemaamme peliä vaan luoda puitteet joiden avulla täysin ummikon on helpompi tutstua pelin ominaisuuksiin joutumatta miettimään sääntöjä tai tulkinnallisia tilanteita. Avataan hiukan, mutta ei todellakaan tehdä tästä topikista sääntövääntö-ketjua. Avartakaa mielenne joulun kunniaksi..

Kierteet
Sama kuin kaikissa muissakin tilanteissa, 0-toleranssi kosketuksiin. Tuttu kv-säännöistä ja huomattavasti helpompi tulkita.

Pakin rappaus
Vapari vai ei? Erittäin hankala, sillä helpomman puolustamisen takia lähtisin tarjoamaan 'Ei' vastausta, mutta toisaalta kaikista (hyökkääjän ja puolustajan) rikkeistä vapari olisi yksiselitteisempi ja selkeämpi. Kompromissi olisi osuma pelkkään figuuriin = takaisin/jatkuu, osuma figuuriin ja palloon = vapari. Koskee molempia osapuolia.

Heitot
Heittäjän liikkumisrajan poisto. Tilalle jotain 'heittäjä palautetaan heittokohtaan' ja mahdollisesti jatkon kieltäminen paitsi jos heitto annetaan vetoalueelta.

Irma-Keijo
Saa ottaa takaisin, kun tehnyt vähintään yhden näpäytyksen Irman näpäytyksen jälkeen. Tai ehkä näpäytys maaliin/maalivahdin alueelle mistä tahansa. Voisi jopa olla paitsista poiston tyylinen näpäytys, jolla ei mentä vuoroa. Figuurina ei tarvitsisi olla wanhaa kiikkujaa.

Maalit pakin kautta
Lähtisin hieman liputtamaan sen puolesta, että maaleja saattaisi tulla enemmän, koska myös erikoistilanteita voisi muodostua enemmän. Tämä tosin saattaa johtaa löyhempään kalastusajatteluun, mutta jokin 'kaikki samalla neljänneksellä' rajoitus ainakin pitäisi olla kuten muissakin vastaavissa tilanteissa.

Varoitukset
Omilla aivoituksillani tämä voisi jopa lisätä yksittäisten figuurien seuraamista pelaajan osalta. Ensimmäinen vaparin arvoinen rike = vapari, toinen samalla figuurilla tehty vaparin arvoinen rike = vapari + keltainen ja kolmas vastaava vapari + 2. keltainen/punainen. Rangaistusalueen rikkeet pitäisin samassa kaavassa homogeenisyyden suhteen, tosin vapari = pilkku.

Maalipotku
Ensin ajattelin, että voisi olla mielekästä asetella maalipotkussa ryhmityksensä käsin, mutta sitten mietin, että kun kaikki muu tapahtuu näpäyttämällä (paitsi ehkä irman poisto), niin miksi tämä olisi poikkeus. Saattaisi tosin lisätä taktiikoiden ja kuvioiden muodossa inspistä lajiin ja tuoda lisää unettomia öitä kuvioiden miettimisen suhteen. Tiedä häntä..

Tulipa pitkä sepustus, mutta toivottavasti tämä herätti mietteitä enemmänkin siitä, että millaisilla keinoilla ja täkyillä saisimme madallettua pelin opettelua ja pelaamisen aloittamista. Toivottavasti muilta löytyy ideoita ja näkemyksiä, vaikkin omani osaltaan mukaileekin Ilen vastaavaa. Nyt menee jo sen verran hulluksi, kun mieleen tulee ajatus sarjatasoista, joissa voi nousta ylöspäin, kun kerää/tienaa pisteitä otteluistaan tulosten ja maalien perusteella tarpeeksi. Ai hitto kun alkaa mielikuvitus taas juoksemaan kovaa, kun näitä hanoja avaa ja syöttää näppäimistön välityksellä ilmoille. Eiköhän tähän ole hyvä (ainakin hetkeksi) lopetella, kunnes taas tajunta räjähtää ;D
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Fabio

#89
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - joulukuu 21, 2011, 17:53:46
En tiedä viekö tämä toimintaan yhtään eteenpäin, mutta teen kuitenkin pienen katsauksen miten asiat olivat 80-luvulla ja miten ne ovat nyt.

80-luvulla TV:stä ei tullut paljoa fudista. Ei ollut myöskään kehittyneitä fudisaiheisia tietokonepelejä. Monet teini-ikäiset, minä myös, etsivät elämäänsä lisää fudisaiheista sisältöä ja löysivät subun. Lähes kaikki pelin silloin aloittaneet olivat teini-ikäisiä fudisfaneja edes jollain tasolla. Yhteys fudiksen ja subun välillä oli erittäin tärkeä. Subu ikäänkuin täytti tyhjän kolon fudiksesta kiinnostuneen ajankäytössä ja HW-äijiä sai helposti kaupasta. Sitten tulivatkin 90-luvulla LW-äijät ja peli ei ollutkaan enää niin helppoa aloittelijoille. He ostivat ehkä pelin, mutta eivät pelanneet kovin kauaa. Pian ei ollutkaan mitään äijiä kaupoissa.

Nykyään fudistarjonta on ylitsevuotavaa. Pelejä näkee vaikka joka päivä, jos vaan hankkii oikeat kanavat. Internetistä löytää myös ihan mitä vaan fudikseen liittyvää. Teini-ikäisillä fudisfaneilla ei enää ole sitä tyhjää koloa sielussa, mitä minulla ja monella muulla oli aikoinaan. Heistä on vaikea löytää uusia subun pelaajia. Ne uudet pelaajat, jotka ovat tulleet mukaan vuoden 2000-jälkeen, omaavat erilaisen taustan. He eivät ole teini-ikäisiä (elleivät satu olemaan subun harrastajan lapsia) ja jotkut ovat saanet jonkinlaisen ensikosketuksen subuun 80- ja 90-luvuilla. Verrattuna 80- ja 90-luvuilla aloittaneisiin kiinnostus fudikseen ei ole keskinmäärin yhtä suurta. No, Ile on poikkeus. Yleensä ottaen kuitenkin kiinnostus itse subuun on ollut paljon tärkeämpi tekijä. Varmaan silläkin on merkitystä omistaako luottokortin vai ei, kun kerran netistä pitää kamoja ostaa. Teineillä ei taida kovin usein olla luottokorttia.

Kun nyt sitten yritetään etsiä uusia pelaajia, niin kannattaisi miettiä millaisista ryhmistä heitä voisi löytyä ? Opiskelijoita ? Lautapelien pelaajia ? Ja sitten vielä tärkeämpää miten heidät saa vedettyä toimintaa mukaan edes löyhästi ? Messuilla peliä esiteltäessä kiinnostuneita on ollut paljon, mutta hyvin monta kertaa se seuraava askel on jäänyt puuttumaan. Potentiaalinen pelaaja ei ota enää koskaan yhteyttä tai jos käy niin hyvin, että tulee kerran tai pari kertsille, niin ei tule enää jatkossa. Uuden tulokkaan sisäänajo pitäisi onnistua jotenkin paremmin.


Hönä kirjoittaa musta hyvin! Monta hyvää pointtia!

Yksi haaste tämän(kin) lajin suhteen on porukan laiskuus/vapaa-ajan naurettavan olematon määrä!! Moni ei voi edes kuvitella käyttävänsä kahta, saati sitten kolmea-neljää tuntia pöytäpelailuun. (Jo lähtö edes KATSOMAAN lähteminen on monille järjettömän raskas ajatus!)

Tänä päivänä mihinkään sitoutuminen on raskasta! :(

Mä jotenkin uskoisin itse siihen että pienoismalli-/pelimessuilla oltais esittelemässä.. Kolme kovaäänistä ja innostavaa kaveria koko ajan pelaamassa ja yksi esittelemässä peliä.. ja sitten kiinnostuneille esitettä käteen jossa olis tiedot "Alkeiskurssista/alkeiskerrasta" jossain salilla. Näin jengiä on saatu muihinkin harrastuksiin mukaan! ..Ja tiedän että messuilla pitää olla joka päivä!! Luulen että jos oikein väännetään, niin porukka löytyisi!! Voin ite ainakin kokeilla järkätä sitä perjantainta! (Milloin nää messut muuten on? Syssyllä?)

Ei pitäis olla mahdotonta jokaisen olla jonain päivänä viikonlopusta tärkeän asian nimissä esittelemässä! Sitäpaitsi se voisi olla tosi kivaa!
Sen parempaa näkyvyyttä ei saa kuin telkkarissa!! Varsinkin kun se ulkona (puistossa) pelaaminen ei onnistu!.. Kokeiltiin sitä kesällä meidän pihalla..

Ja musta vielä sen verran että meitsi pelaili futista ala-yläasteen ajan.. Ja Subua näpyttelin hetken juuri sen takia että se oli futisjuttu.. samasta syystä pelettiin Kick Offia Amigalla.. Nyt futis on jäänyt historian kirjoihin eikä lajina voisi vähempää kiinnostaa! :( ..mutta Subbuteo on mahtava peli!! Ei sen pelaamiseen todellakaan tarvi olla kiinnostunut futiksesta, sama se on pöytälätkän suhteen! (Tietty WOW-peliä pelatessa auttaa jos olet "kouluammuskeluhenkinen" :D )

T:Pasi