Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
October 23, 2017, 12:38:20 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 ... 10
 1 
 on: Today at 11:20:32 
Started by Hönkki - Last post by Pejoka
Piti laittaa jo heti aamusta tämä jo perinteeksi muodostunut syksyn merkki. Jotenkin unohtui tämän "talven" keskellä...

Eli mistä joukkueesta tai sen kotistadionista kysymys?

5. pisteen sanallinen vihje: Vaikka tässä kaupungissa on pelattu "virallista" futista lähes 100 vuotta, niin tämä kyseinen joukkue on perustettu vasta 1990-luvulla eikä tämä  joukkue ole ehtinyt voittaa maansa mestaruutta kertaakaan miesten pääsarjassa.

5. pisteen kuvallinen vihje löytyy alta.

 2 
 on: Today at 09:57:20 
Started by Puppe - Last post by Porvoon turkkilainen
Jää tänään väliin, mut katotaan torstaina.

 3 
 on: Today at 09:29:49 
Started by Puppe - Last post by LääkintäMajuri
Fiilistä pohtien...  Undecided  Tsiigataan iltapäivällä.

 4 
 on: Today at 09:09:17 
Started by Puppe - Last post by Pejoka
Mulla olisi Janeja vastaan yhdet matsit pelaamatta. Paikalla noin klo 17, jos mitään yllättävää ei iltapäivällä töissä tapahdu.

 5 
 on: October 22, 2017, 21:22:53 
Started by Hönkki - Last post by Hönkki
Aloitus klo 16

 6 
 on: October 22, 2017, 21:22:13 
Started by Puppe - Last post by Hönkki
Voisin tulla klo 20, mutta onko vastustajia ?

 7 
 on: October 22, 2017, 11:59:42 
Started by Gavrilo P. Princip - Last post by Gavrilo P. Princip
Arkistojen kätköstä löytyi ohessa olevien kuvien mukainen vanha tilastovihko vuodelta 1992 - osa Subun kulttuurihistoriaani. Kyseessä Subu-Barcani ensimmäinen tilastovihko joka sisältää ottelut alusta lähtien vuoden 1992 helmi-maaliskuusta loppuvuoteen jolloin siirryin toiseen vihkoon. Kokoonpanot tämän vihkon sisältämistä otteluista oli merkattu Sepon laatimille lomakkeille (niille joissa oli tyhjiä pelipaitoja ja sarakkeita). Muut Subu-Barcan tilastot ovat hävinneet (muuttojen yhteydessä) tätä lukuunottamatta ja 1990-luvun lopun katalaaniksi (vai olisiko ollut espanjaksi) kirjoitettua tilastovihkoa lukuunottamatta (en ole koskaan osannut katalaania/espanjaa mutta tilastojen termit kuten varoitukset, ulosajot, vaihdot ovat kopioitu El Mundo Deportivo-lehdestä joka minulle tuli 1990-luvun puolesta välistä josta sain silloin Barcan viimeisimmät kokoonpanot ja siirrot kun nettiä ei vielä ollut).

Tämän alkuvaiheen mielenkiintoinen havainto on että yhdessä kohtaa ovat Barcan merkkimaalit 50:s, 150:s ja 200:s maalit (1:n ja 100:s maalitkin olivat mutta ne eivät liity tähän havaintoon) joiden vastustaja oli kaikissa sama eli K.V Mechelen. Toinen mielenkiintoinen havainto on miten käsiala ja huolellisuus muuttui vihkon alkuvaiheesta loppuvaiheeseen. Syynä tähän oli selkeästi se että alkuvaiheen Subu-idolini oli Ukko (Sepon lisäksi) jonka tilastot olivat sekavat ja jota jostain syystä aloin jäljittelemään. Sittemmin tämän vihkon käytön loputtua idolikseni tuli Hovi (erityisesti tilastoinnin osalta) ja aloin panostamaan viimeisen päälle tilastojen ulkoasuun.

Tämä vihko on osa omaa Subun kulttuurihistoriaani joten tämän säästän (kuten 1990-luvun lopun vihkon) vaikka lajia en enää aktiivisesti pelaakaan. Tästä vihkosta selviää tarkasti se että pelasin valtaosan peleistä aloittelijoita vastaan - kuten Timoa, Jussia, Panua, satunnaisia pelaajia yms. vastaan - joten tilastot näyttivät paremmilta mitä sen aikainen tasoni. Tein vuoden 1992 ensimmäisissä n. 180 ottelussa yli 200 maalia ja voittojakin oli n. 1/3-osa ja tappioita vähän alle 1/6-osa ja alle puolet tappioita. Vastaavaan saldoon en ole pystynyt tulevina vuosina vastaavassa tarkastelujaksossa koska myöhemmin 1990-luvulla aloin pelaamaan systemaattisesti pääosin kovempia vastustajia vastaan. Ja kuten olen aiemminkin täällä kirjoitellut kehitystä tapahtuikin enemmän kuin alkuvuosina 1991-1992. Tosin tilastot näyttivät erilaisilta mutta niissä ei ollut tilastoharhaa mitä oli tuon vuoden 1992 aikana erityisesti.

Edit: Tuossa yhdessä kuvassa näkyvä saldo ei ole se saldo mihin viittaan vaan se on toisella sivulla. Jommassa kummassa saldossa on joku laskuvirhe koska maalimäärä on tässä aiemmassa isompi kuin jälkimmäisessä. Myös ottelumäärässä on laskuvirhe jommassa kummassa saldossa.

 8 
 on: October 22, 2017, 00:40:37 
Started by Gavrilo P. Princip - Last post by Gavrilo P. Princip
Olenpas minäkin nyt päässyt Ultimate Team-pelimuodon makuun NHL18:ä. NHL17:ä en tainnut juurikaan pelata UT:a (taisin kokeilla hieman mutta ei mitään mainittavaa) mutta tässä uudessa versioissa kokeilin sitä ja se tempasi mukaansa - ensin FIFAssa UT-innosti jonka inspiroimana kokosin äskettäin NHL:ssäkin joukkueen. Käytin ensin ennen joukkueen kokoamista aikaa pelaajakortteja huutokauppaamalla (siis niistä ilmaiseksi saatavista paketeista) ja sain yllättävänkin paljon kolikoita - yli 200000. En tosin ole varma mistä pelaajista tuo summa tuli mutta yksi kortti oli ainakin Patrik Laineen kortti josta uskon että aika iso osa on tullut. Eri asia kannattiko Laineen korttia myydä mutta nyt ainakin on kolikoita millä mällätä jatkossa.

Olen saanut nykyiseen joukkueeseeni hyökkäykseen mm. Mikko Rantasen ja Dustin Brownin ja puolustukseen mm. Anton Strålmanin sekä maaliin Antti Niemen. Aloitin juuri kauden tekoälyä vastaan. Aiemmin kun olen pelannut peruspelimuotoa olen useimmissa otteluissa kaatunut järkyttävään jäähymäärään. Nyt kahdessa ensimmäisessä pelissä jäähyjä tuli huomattavasti vähemmän ja se näkyi tuloksissa. Kauden avauspelin joukkueeni hävisi jatkoajalla 1-2. Joukkueeni tasoitti pelin loppusekunneilla mutta sitten jatkoajalla vähän ennen loppua vastustaja teki voittomaalin. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä peli jossa pelillisesti joukkueeni oli mukana tasapäisesti. Toisen pelin joukkueeni voitti sensaatiomaisesti 6-0. Tosin numerot olivat ehkä liian suuret pelitapahtumiin nähden. Tässä pelissä sain enemmän jäähyjä kuin avauspelissä mutta joukkueeni teki kaksi alivoimamaalia joista toisen teki Mikko Rantanen joka sen lisäksi teki toisen maalin ja taisi syöttää ainakin yhden. Ottelu oli 2-0 kahden erän jälkeen mutta kolmannessa erässä se repesi ehkä liikaa joukkueeni hyväksi vaikka kyseessä tuon ottelun pelillisesti epätasaisin erä nimenomaan jäähyjen takia joita kahdessa ensimmäisessä erässä ei tullut yhtään joukkueelleni. 1-0-maali oli sen sijaan ylivoimamaali. Taisi olla ensimmäinen tekemäni yv-maali NHL:ssä (niin 17 kuin 18-versioissa) koska ylivoimia en ole liikaa saanutkaan.

Kaiken kaikkiaan niin FIFA18 kuin NHL18:a UT-kokemusten kautta pidän ko. pelimuodosta kun siihen on nyt päässyt hieman perehtymään. Pidän kuitenkin edelleen enemmän oikeilla joukkueilla pelaamisesta.

 9 
 on: October 21, 2017, 13:40:15 
Started by Puppe - Last post by Hovimestari
Pitäisi onnistua n. klo 17 alkaen.

 10 
 on: October 21, 2017, 12:57:31 
Started by Puppe - Last post by nabel
Eiköhän pari peliä natsais.

Pages: [1] 2 3 4 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!