Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
July 19, 2019, 03:49:03 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 ... 10
 1 
 on: July 18, 2019, 18:12:12 
Started by Rossonero - Last post by LääkintäMajuri
Enää pari vuotta Hesun 40v laivaseminaariin. Taistelen Hönkin rinnalla loppuun asti:


Millä terassilla taistelet?

 2 
 on: July 18, 2019, 16:20:08 
Started by Rossonero - Last post by Porvoon turkkilainen
Enää pari vuotta Hesun 40v laivaseminaariin. Taistelen Hönkin rinnalla loppuun asti:

https://www.youtube.com/watch?v=w_ZQD8-RKiw 

 3 
 on: July 17, 2019, 23:18:53 
Started by Rossonero - Last post by Gavrilo P. Princip
Tiedossa tuo sääntö on varmasti kaikilla HeSussa pelaavilla ja siellä joskus pelanneilla sekä tätä foorumia seuraavilla muualla pelaavilla tai pelanneilla tai jotka eivät ole Subua koskaan pelanneet tai nähneetkään. Eri asia on hyväksyvätkö kaikki nuo säännöt ja on näyttänyt siltä että eivät ole. Siksi olenkin ehdottanut erillisiä liigoja joissa mukana olemisen edellytyksenä on että kaikki säännöt hyväksytään mukisematta ja eteentulevat sanktiot tai sanktioitta jättämiset riippuen liigasta millaiset säännöt on ennen kautta sovittu. Ja kuten Rosso totesit muistaakseni aiemmin, ei täällä kukaan ole niitä eri säännöillä pelattavia liigoja koskaan kieltänytkään mutta noin ei käsittääkseni ole toimittu tähän saakka ainakaan virallisissa liigoissa. Siksi ehdotin, kun Kokkis pyysi tarkennusta aiemmin tänään, tuontyyppisiä vaihtoehtoja.

Tuo Celtic-tapaus on mielestäni hyvä esimerkki miten tulee toimia jos säännöt sanovat että edustuskelvottoman pelaajan peluutuksesta tulos muutetaan. Mikäli säännöissä ei päätetä rangaista ei myöskään rangaista ja kahdessa eri liigassa voisi olla eri säännöt ja ne jotka haluavat pelata eri tavalla pelaisivat eri liigoissa. Tuo mielestäni ratkaisisi kaikki nuo asiat. Toki on eri juttu, että joutuvatko liigaan jossa pistemenetyksiä ei tule edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta, osallistuvat pelaamaan usealla joukkueella per pelaaja ,koska jotenkin uskon että tuosta liigasta tulee 1-2 pelaajan liiga. Sen verran ymmärtääkseni vahva konsensus täällä on ollut pelikieltosääntöjen noudattamista kuten oikeassa futiksessa että useimmat pelaavat niillä säännöillä pelattavissa liigoissa ja niiden sääntöjen rikkomisista tulevat rangaistukset useimmat hyväksyvät.

Mutta nämä pohdintani ovat vain ulkopuolisen tarkkailijan näkemyksiä aiemmin päivällä pyydetyistä asioista ja säännöistä päättävät ne jotka liigassa tai liigoissa pelaavat enkä minä koska en niissä pelaa.

 4 
 on: July 17, 2019, 22:59:52 
Started by Rossonero - Last post by Rossonero
Tuo mainitsemasi pistemenetys pelikevottoman pelaajan peluutuksesta on tiedossa varmasti kaikilla Hesussa pelaavilla. Jos ei ole, pitää katsoa peiliin. Se perustuu oikean futiksen systeemiin, johon koko peli sovellettuna perustuu.

Oikeassa futiksessa tuossa on tiukka linja. Muutama vuosi sitten muistaakseni Wisla Krakova pudotti Celticin 5-2 yhteistuloksella, mutta yhden pelaajan pelilupaa ei oltu ehditty leimata tms. ja tulokseksi toisessa pelissä 0-3, jolloin Celtic jatkoi vierasmaaleilla. Kyse oli Mestarien Liigan lohkovaiheeseen pääsystä. Ja pelaaja ei ollut edes pelikiellossa, vaankyse oli byrokratiasta. Silti tuomio oli tyly, koska sääntö niin sanoi.

 5 
 on: July 17, 2019, 22:37:23 
Started by Rossonero - Last post by Rossonero
Perussääntö on selvä, mutta osa ei pidä siitä. Sääntö ei voi olla kenellekään epäselvä.

Seuraukset ovat noissa asioissa suhteessa tapaukseen, eli vaihtelevat. Aika monesti on armo käynyt oikeudesta, mutta jos tilanne on toistuva samalla managerilla, ei loputtomasti tule armoa. Sääntöjä pitää myös kunnioittaa.

Asiassa hämää tietenkin se, että subu hesussa on myös suurta teatteria ja tunnelmointia. Asioita saatetaan käsitellä keskustelussa liioitellusti, vähätellen jne. Tämä höpötysosasto-otsikko perustettiin erityisesti tähän tarkoitukseen. Tämä on linjassa oikeanfutiksen tapahtumien kanssa. Jalkapallo pn suurta teatteria, kurinpitovaliokuntia ja otsikoita. Lopulliset seuraukset ovat kuitenkin tapauksen piirteet huomioiden linjassa joko ennakkopäätösten, tai sellaisen puuttuessa, oikean futiksen esimerkin kanssa. Jälkimmäistä luonnollisesti sovitellaan subuun sopivaksi, ja se perustuu esim. kyseisen sarjan oikeisiin sääntöihin (cupien jatkoajat, sarjataulukko tasapisteissä jne). Näiden periaatteiden pitäisi olla täysin selvillä kaikille, jotka ovat pelanneet hiemankin enemmän. Kaikki eivät niistä ehkä tykkää, mutta jos ei tiedä, ei ole kiinnostunut säännöistä.

On myös tilanteita ja tapahtumia, joita ei odoteta kaikilta. Hyvä esimerkki rangaistuksesta, joita voidaan langettaa tiettyjen pelaajien peleissä, mutta joita ei langeteta kaikissa, on Milanin Calhanoglun saama keltainen jumalanpilkasta. Tapauksessa hän siis laukoi kaksi eri kertaa ohi, ja minä päästin molemmissa kirosanan. Tuomio tuli jumalanpilkasta (bestemmie), joka on italialaisen futiksen säännöissä kielletty. Tämä on sellaista osaa tosifutiksesta otetusta sarjakohtaisesta puuhastelusta, jota ei odoteta kaikilta, ja se sattuu yleensä aina omaan nilkkaan. Yksinkertaistettuna tuo liittyy normaalien varoitustenkin aiempaan linjaan, joka riippui managereista ja ennen kaikkea itsestä. Sittemmin kortti otettiin automaatioksi suoran näpäytyksen rikkeissä. Suora punainen on edelleen tulkintatilanne, ja niitä nähdään lähinnä niiden otteluissa, joille subu hesussa on tunnelmointia myös menestyksen hinnalla.

 6 
 on: July 17, 2019, 21:27:11 
Started by Rossonero - Last post by Gavrilo P. Princip

Tämähän ei pidä paikkaansa. Säännöt ovat aina kompromissi, joten jokainen voi olla eri mieltä niistä. Se ei tarkoita, että Hesussa olisi ollut niistä pitkään erimielisyyttä.

Olin siinä tapauksessa tulkinnut väärin että aika monena kautena on tuntunut olleen joka kerta samaa keskustelua mm. pistemenetyksiin johtavista säännöistä kesken kauden joista rangaistuksista kaikki eivät ole olleet samaa mieltä. Toki säännöt ovat kompromissi mutta aika usein jos aletaan joillakin pelaamaan on niistä olemassa ainakin jonkinlainen konsensus vaikka ihan kaikkia kohtia kaikki eivät allekirjoittaisi. Mutta olin tulkinnut että noiden pistemenetyssääntöjen osalta on useampana kautena täälläkin keskusteltu osin aika tiukkaankin sävyyn pelikiellossa olleiden pelaajien peluutuksista johtuneista pistemenetyssanktioista.

 7 
 on: July 17, 2019, 20:18:10 
Started by Rossonero - Last post by Rossonero
Vesa, kannattaa muistaa että haukkuminen on helppoa. Keksisin sinustakin monenlaista, mutta se vain tuhoaisi kaiken. Sama pätee niin täysin myös Majuriin. Annetaan kuitenkin olla.

Tästä tuli vielä mieleeni, että jos on asioita, jotka oikeasti häiritsevät, niin niistä voi sanoa kerholla ihan hyvin. Mainitut henkilöt ovat aikamoisia moottoriturpia ja sarkasmin kyllästämiä ironiairvailijoita (toki kerhon puheenparsi on yleisestikin aikamoista). Kaikenlaista ilmoille päätyy. Olen aika kyllästetty 70-80 -lukulaisessa stadilaisessa palloilukulttuurissa, jossa tämä on tapana. Irvailuja ja tölväisyjä otetaan ja annetaan. Ei kuitenkaan aidosti pahalla, vaan ihmisiä arvostetaan osana joukkuetta. Ne, joille ei irvailla ja joita ei tölvitä, eivät yleensä olleet sisällä jengissä eivätkä ehkä sinne koskaan päässeetkään. Toki ihmiset ovat myös erilaisia ja suhtautuvat asioihin eri tavoin.

Minulle voi kerholla sanoa, jos joku asia ärsyttää. Yritän sitten muuttaa sen, jos vain olen siihen kykenevä.

 8 
 on: July 17, 2019, 19:58:24 
Started by Rossonero - Last post by Rossonero
sopia siihen kaikille sopivat säännöt kun HeSussakin on niistä ollut pitkään erimielisyyksiä.

Tämähän ei pidä paikkaansa. Säännöt ovat aina kompromissi, joten jokainen voi olla eri mieltä niistä. Se ei tarkoita, että Hesussa olisi ollut niistä pitkään erimielisyyttä.

Eihän voida sanoa futiksessakaan olevan pitkään ollut erimielisyyttä paitsiosäännöstä, jos joku on edelleen sitä mieltä, että paitsiota ei pitäisi olla.

Hesussa on ihan selvät säännöt, jotka on sovittu. Kaikkia pelejä pelataan tietyillä säännöillä. Niistä keskustellaan ja muutetaan, jos on tarvetta, mutta tuo lainaushan tarkoittaisi sitä, että kaikkien pitäisi olla 100% samaa mieltä jo lähtökohtaisesti säännöistä.

Eri kerhot tms. voivat toki käyttää eri sääntöjä, kuten etenkin ennen aikaan lajiliitot. Eri maissa ja sarjoissakin voi olla eri sääntöjä. Kun nämä kohtaavat käytetään yleissääntöjä.

 9 
 on: July 17, 2019, 19:52:42 
Started by Rossonero - Last post by Rossonero
Näen Hesun tulevaisuuden sellaisena, että managerien määrä pikkuhiljaa laskee (jengien määrä voi jopa nousta). Se ei nyt oikeastaan ole se mitä haluan ja siksi edes joskus yritän olla aktiivinen uusien pelaajien hankinnassa.

Tulevaisuus lienee väistämättä sellainen ikäjakaumankin takia. Tällä hetkellä Hesussa on kuitenkin enemmän aktiivisia pelaajia kuin monena muuna vuonna.

Ymmärrän, jos se ei ole sitä mitä haluat. Minä taas olen erittäin tyytyväinen nyt ja olisin, vaikka managereja olisi vähemmänkin. Olisi hyvä keskustella siitä mitä ihmiset haluavat kerhotoiminnalta, joka on harrastus. Sen jälkeen voidaan edetä sovittuun suuntaan.

Ei, Hesusta ei tule Helpattia. Sen sijaan Hölpatin voisin perustaa eli täysin uuden liigan.

Uuden liigan perustamista olen kannattanut ja nostanut esille joka ikinen kerta, kun on käyty keskustelua säännöistä tms. jotka eivät ole miellyttäneet joitakin. Mikään ei estä laittamasta pelejä pystyyn sellaisella sapluunalla, joka miellyttää.

 10 
 on: July 17, 2019, 19:44:59 
Started by Rossonero - Last post by Rossonero
Väitetäänkö minua täällä diktaattoriksi ? En edes muista koska viimeksi Hesuun liittyvä ehdotukseni on mennyt läpi ?

"Hönkin lauseet ja toiminnan voi myös tulkita siten, että hän ei piittaa muiden näksemyksistä ja pitää Hesua omana diktatuurinaan."

Luepa tuo lause ja yhteys tarkemmin. Kuten huomaat, en ole nimitellyt sinua diktaattoriksi. Lause viittaa tulkintaan, jonka voisi tehdä viesteistäsi, ja jollainen tehtiin minun viestistäni.

Toimit asiassa silti omavaltaisesti muilta kysymättä. Sillä mikä on mennyt läpi tai ei ole, ei ole merkitystä tässä, kun olet asiassa kuitenkin edennyt. Jos et edes muista milloin ehdotuksesi olisi mennyt läpi, niin kannattaisi oikeasti kysyä ennen kuin etenee. Minä kuitenkin muistan, että sääntöhinkkauksissa veran äärellä olet ollut olennaisessa roolissa ja kontribuutiosi on osa Hesun nykyisiä sääntöviilauksia. Tietenkin on kohtia, joissa vaikutusta on enemmän ja toisissa vähemmän.

Vesa, kannattaa muistaa että haukkuminen on helppoa. Keksisin sinustakin monenlaista, mutta se vain tuhoaisi kaiken. Sama pätee niin täysin myös Majuriin. Annetaan kuitenkin olla.

En ole haukkunut sinua. Olen myös todennut, että tavoitteesi ja motiivisi oli ylevä. Silti toimit väärin ja omavaltaisesti. Se ei ole haukkumista.

Olet itsekin kritisoinut minua ja voisin yhtä lailla pitää haukkumisena sitä, että mielestäsi minä ajattelen vain omia jengejäni. Se on väärä tulkinta enkä pitänyt siitä, mutta en pidä sitä haukkumisena.

Haukkumista ei kukaan kaipaa. Minä arvostan sinua monella tavalla. Sitä ei tule tarpeeksi usein sanottua selvästi. Minulla ei ole tapana irvailla/vitsailla paikan päällä ihmisistä, joita en arvosta osana porukkaa, koska se olisi haukkumista. Kokkoselle alettin irvailla kerholla vasta, kun hänet oli porukkaan hyväksytty. Joillekin ei irvailla koskaan, ja usein se johtuu siitä, että ei ole aidosti hyväksytty. Näin on ainakin kaikissa omissa sosiaalisissa piireissäni ollut. Unohdan vain välillä, että irvailu on nuorallatanssia ja joskus se ymmärretään väärin. Ja eihän sitä itsekään aina muista.

Pages: [1] 2 3 4 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!