Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
September 25, 2020, 13:08:07 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
  Home Help Search Login Register  
  Show Posts
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 277
46  Yleinen / Muut harrasteet / Re: eSports / eUrheilu on: August 08, 2020, 09:34:31
Eilen illalla minusta tuli rekisteröity pelaaja Suomen e-urheiluliiton lisenssijärjestelmään kun hankin 5 € lisenssin. Tuo lisenssi tarvitaan nyt piakkoin alkavassa NHL20 SM-turnauksessa johon ilmoittaudun todennäköisesti mukaan maanantaina. Taso tuossa turnauksessa on varmasti kova mutta mukana lienee myös omantasoisiani koska paljon pelaajia oletettavasti osallistuu. Turnaus pelataan onlinessa muuten paitsi välierät ja finaalit livenä. Olen pelannut eri tasoisia pelaajia vastaan tässä versiossa onlinessa ja en usko että taso eroaa mitenkään radikaalisti. Mukana tulee siis olemaan todella hyviä ja myös pelaajia jotka ovat lähempänä omaa tasoani. Arpaonnesta paljon riippuu minkätasoisia kohtaan alkulohkossa. Varmasti jonkinlaista sijoittamista arvonnoissa tehdään mutta arpa ratkaissee pitkälti nuo lohkot. Maanantaina ilmoittautuminen alkaa ja jos mitään ihmeempää ei tule niin ilmoittaudun mukaan. Lisenssi on jo taskussa joten osallistumiskelpoisuus on siltä osin kunnossa.
47  Yleinen / Subbuteo keskustelu / Re: Subun toiminta ja kehitys on: August 03, 2020, 15:05:12
Onko mahdollista kertoa mistä ryhmästä on kyse?

80-luku ryhmästä jossa muistellaan kyseistä vuosikymmentä. Subu kuuluu useammalle vuosikymmenelle mutta tuon ryhmän jäsenistä osa oli kokeillut Subua 80-luvulla.
48  Yleinen / Muut harrasteet / Re: eSports / eUrheilu on: August 03, 2020, 14:53:29
Jatkoaika Hockey Leaguen viimeinen kausi NHL20-versiossa pyörähtää parin viikon sisällä suunnilleen käyntiin. Osallistun jälleen ainakin vielä tälle kaudelle mutta NHL21-aikana pelattavista ei vielä lopullista varmuutta mutta se on kyllä paljon mahdollista että siirryn uusimpaan versioon lokakuussa. Tavoitteet edelleen maltillisia alkavalle kaudelle koska taso oli jopa Kolmosessa kova. Tosin sinne tulee kuusi uutta pelaajaa joten mahdollisuus on että mukaan tulee myös lähempänä omaa tasoani olevia. Parhaimmillaan kyllä olen pärjännyt parempiakin vastaan mutta silti altavastaajana lähden kauteen kuten kahteen aikaisempaankin. Hoidan myös viime kauden tavoin tilastointia Kolmosen osalta alkavalla kaudella. Draft on tämän viikon sunnuntaina joten silloin selviää joukkueeni. Tällä kaudella Kolmonen pelataan pelaajien ääntä kuullen AHL-joukkueilla. JHL on kyllä hyvin järjestetty sarja jossa on ollut hyvä ja reilu henki pääosin (pari ikävämpää tapausta on sattunut mutta ei mitään sen pahempaa että huono maku olisi sarjasta jäänyt). Vaikka siirtyminen NHL21:n ei ole osaltani vielä varmaa niin aika todennäköistä se kuitenkin on pitkälti JHL:n ansiosta. Eilen käynnistyi pre seasonini jossa pelasin kolme ottelua tuloksin 2-4, 2-7 ja 5-6 tappioilla. Paikoin ihan ok esityksiä tappioista huolimatta. Viime viikon jazzleiri Mikkelin lähellä Otavassa oli mukava heinäkuun lopun tapahtuma korona-ajasta huolimatta (korona oli leirillä huomioitu järjestelyissä). Hieno oli siellä soittaa ja mukavaa vastapainoa pelihommille. Asia on myös päinvastoinkin eli pelaaminen on hyvää vastapainoa soittamiselle.
49  Yleinen / Subbuteo keskustelu / Re: Subun toiminta ja kehitys on: August 03, 2020, 14:42:09
Eräässä Facebook-ryhmässä ihmiset juttelivat Subusta (joku oli postannut kuvan Subbuteokentästä jossa oli figuureja ja kysyi muistavatko ihmiset pelin). Mainitsin muunmuassa olleeni entinen pelaaja ja kerroin että lajia edelleen harrastetaan Suomessa. Kerroin että lajin pariin otetaan ilolla tervetulleiksi uusia pelaajia ja mainitsin tästä sivustosta jonka kautta löytää lisätietoa. Eli tuon kautta voi tulla esim. Hermanniiin jossakin vaiheessa uusia pelaajia tutustumaan lajiin tai muita yhteydenottoja Subua koskien. Ei ollenkaan mahdotonta. Eri asia on jäävätkö mukaan toimintaan tutustumisen jälkeen.
50  Seurat & Liigat / KOSTO / Re: KOSTOn Valioliiga = KoVa 2020 on: July 24, 2020, 08:47:28
Onnea Spurs  Cup Champion Hands
51  Yleinen / Muut harrasteet / Re: eSports / eUrheilu on: July 24, 2020, 07:02:31
Myöhään eilen illalla tein omaa Pro Evolution Soccer-historiaani pääsemällä Matchdayssä finaaliin. Matchdayssä eilen pelaajat valitsivat joko Italian tai Walesin ja mahdollisuus molemmilta puolilta oli päästä finaaliin edustamaan omaa joukkuetta. Valitsin Walesin. Finaalissa oli niin että Italia alkusarjan pisteiden perusteella (jotka määräytyivät voittojen perusteella mitä kumpikin puoli oli saanut) lähti finaaliin 1-0-tilanteesta ikäänkuin yhteismaalein. Minun olisi pitänyt voittaa 1-0 jatkoajalle ja useammalla maalilla Matchdayn voittoon. Finaali päättyi kuitenkin 0-0 joten Italian puoli voitti Matchdayn tuossa otteluparissa.

Kaikki otteluni (alkusarja ja finaali) ovat katsottavissa YouTube-kanavallani. Tulevat sinne viiveellä tänään mutta ilmestyvät kyllä jossakin vaiheessa koska ovat edelleen omassa näkymässäni mutta ei ilmeisesti vielä julkisina. Tyytyväinen olen finaalitappiosta huolimatta että pääsin Matchdayssä ensimmäisen kerran omassa osallistumishistoriassani finaaliin asti. Useita yrityksiä on ollut ja nyt se finaalipaikan osalta palkittiin.
52  Yleinen / Muut harrasteet / Re: Sarjisnurkka on: July 23, 2020, 19:07:12
Mielenkiintoista asiaa parista legendaarisesta sarjiksesta Kulttuuricocktailissa jossa on Subustakin tehty juttu:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/12/23/lucky-luke-eurooppalainen-rakkaudentunnustus-hassulle-amerikalle

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/09/asterix-on-sarjakuvahahmoista-suurin-piirtaja-uderzolla-oli-syntyessaan-liikaa
53  Yleinen / Jalkapallo / Re: Viikon kysymys on: July 23, 2020, 18:46:59
Pelaaja ei tykkää kaksosista, jotka ovat hänen maaniehiään.

Tässä missään ei sanota että näiden kaksosten pitäisi pelata Serie A:ssa eikä olla edes futaajia. Voisi olla Zlatan Ibrahimovic kyseessä jonka maanmiehistä ainakin jo uransa lopettaneet jääkiekkoilija Sedinit ovat kaksosia. Koska lajia ei määritelty minkä kaksosista Zlatan ei pidä niin luulen että tässä on tuo kompana että kaksosten laji ei ole välttämättä futis. Toisaalta kaksosilla voidaan myös hakea horoskoopiltaan kaksosia eli kysytty pelaaja ei pidä eräistä kaksoshoroskooppimerkiltään olevista pelaajista jossa ei niin ikään mainita lajia vaan kyse on vain kaksosista. Mutta pyöriteltyäni vastaan siis Zlatan Ibrahimovic joka on Serie A:n pelaaja.
54  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: Uusi koronavirus COVID-19 on: July 21, 2020, 19:20:26
Tuossa oli keskustelua KHL:ä toisaalta liittyen koronan seurauksena liittyviin ongelmiin pelien pelaamisesta. Samanlaisia ongelmia voi tulla EM-kisojen osalta ensi kesänä. Jos epidemia on keväällä menossa Euroopassa ja osaan kisamaista ei päästä pelaamaan niin järjestäjillä on miettimistä pelien pelaamisen kanssa. Nyt varmasti on jo olemassa (toivottavasti) suunnitelmia erilaisten epidemiaskenaarioiden osalta. Esimerkkejä laitoin toisaalla mm. sarjakauden viivästyminen ja kevään epidemia ja niiden vaikutukset. Kun kisat pelataan useassa maassa niin erilaiset matkustusrajoitukset/rajojen sulut voivat sotkea paljon. Yhdessä maassa pelattavien kisojen osalta tilanne olisi helpompi.

Suomessa on koronatilanne tällä hetkellä hyvä. Aamu TV:ä oli asiantuntija kertomassa tilanteesta ja piti epidemiaa syksyllä jopa todennäköisenä. Kun ulkomailla lomilla olevat palaavat Suomeen on iso riski että tartuntojen määrät nousevat selvästi ja silloin pitäisi päättäjien toimia nopeasti. Toivotaan että mitään merkittävää epidemiaa ei tule eikä uusia rajoituksia. Itse en ole yhtä luottavainen kuin osa joiden mukaan korona hiipuu Suomesta nopeasti. Hyvä on varautua että ollaan kohta samassa tilanteessa missä keväällä.
55  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: Huonojen päivien iloksi on: July 21, 2020, 18:58:39

Nähtäväksi jää mikä ratkaisu tuossa tehdään. Kunlun ainakin jo muutti Venäjälle ja ilmeisesti myös Dinamo Riika olisi sinne menossa. KHL-kauden alun siirtämistä myöhemmäksi on mediassa väläytelty. Siltikin tuo pakkomuutto Pietariin on realistinen skenaario. Ei ole tiedossa kuinka kauan raja on kiinni sekä myös saako Jokerit ja vierasjoukkueet työn puolesta matkustella molempiin suuntiin jos pelit pelataan Helsingissä. Uusi mahdollinen epidemia syksyllä Suomessakin voi vaikuttaa KHL:n lisäksi kaikkiin muihinkin urheilutapahtumiin sekä muihin tapahtumiin. Se että rajoitukset palaavat ovat realistinen mahdollisuus osan asiantuntijoista mukaan. Myös syksyllä alkava Eurofutis voi sekin vielä toisen aallon vuoksi kärsiä ja kausi keskeytyy ja viime kädessä voi vaikuttaa jopa ensi kesään ja mm. EM-kisoihin. YLEn urheilun jälkihiessä spekuloitiin olympialaisilla ja ensi kesän EM-kisoilla. Asiantuntijoiden mukaan olympialaisten kokonaan peruminenkin on realismia. Ainakin Kaj Kunnas arveli että EM-kisat pelataan mutta mahdollisesti ilman yleisöä. Pahimmassa tapauksessa kyllä nekin kisat voivat siirtyä jos uusi korona-aalto tulee ja kausi viivästyy sekä myös epidemia on edelleen kevällä päällä ja lockdowneja on eri maissa. Vaikea tilanne siis kaikkialla sekä ennenkaikkea arvaamaton.
56  Yleinen / Jalkapallo / Re: Kevyt kesäkysymys on: July 18, 2020, 10:25:05
Kuka nykyinen Serie A pelaaja saattaisi olla intohimoinen Olavi Virta fani?

Puhdas arvaus: Brescian Ernesto Torregrossa jonka sukunimi on virta-sanan johdannainen. Torrente käsittääkseni tarkoittaa virtaa. Tässä on kyllä googlattu tuo virta-sana italiaksi josta jotakin osviittaa mutta muuten en ole googlannut. Torrente-sanasta tuli heti mieleen Torregrossa joka on entinen Hellas Veronan pelaaja.
57  Yleinen / Muut harrasteet / Re: eSports / eUrheilu on: July 17, 2020, 21:42:08
Alkusarja PES2020 Matchdayssä umpeutuu pian. Sijoitukseni nyt viides. Suomella pelaavia osallistujia nyt yli 60. Saa nähdä riittääkö tuo sijoitus jatkoon koska Suomella pelaavia on vähän. Normaalisti kummallakin joukkueella pelaavia on Matchdayn kilpailuissa satoja ellei tuhansia.  4 peliä pelasin: 3 voittoa ja yksi tasapeli. Eri asia riittääkö tuo jatkopaikkaan. Jos ei niin siinä mielessä tyytyväinen jokatapauksessa että aiemmin en ole voittanut neljästä pelistä kolmea Matchdayssä olkoonkin että kahdessa niistä vastustajat eivät pelanneet kunnolla: nuo 5-0 ja 10-0-voitot. Rankinglistalla ei kuitenkaan näy pelasiko vastustaja kunnolla vai ei. Samat pisteet saa riippumatta oliko vastustaja tosissaan vai ei. 2-0-voitossa piti vääntää ja 0-0-tasapelissä hieman tuuriakin mukana.

Edit: Ei riittänyt jatkoon. Ilmeisesti olisi pitänyt voittaa parempia pelaajia.
58  Seurat & Liigat / KOSTO / Re: Musiikkia KOSTOn himoisille on: July 17, 2020, 18:57:04
Pätevää meininkiä  Thumbs up

Pari täkyä Kaurismäen Varjoja paratiisissa elokuvasta:

https://www.youtube.com/watch?v=HUi7DaldSpA

https://www.youtube.com/watch?v=qe_NQQcH5VM

Hienoa musaa perjantaille!!
59  Yleinen / Muut harrasteet / Re: eSports / eUrheilu on: July 17, 2020, 18:55:10
Nyt on omalta kohdaltani mahdollisuudet tehdä historiaa Matchday-pelimuodossa joka on kilpailullinen pelimuoto PES2020:a. Matchdayssä on ottelupareja joista osallistujat valitsevat jommankumman joukkueen ja pelaavat pelejä niin monta kuin haluavat/ehtivät aikarajan puitteissa ja voitoista/tasapeleistä/tappioista tulee rankingpisteitä riippuen vastustajien tasosta esim. jos voittaa itseään huonommin rankatun saa vähemmän ja vastaavasti paremmin rankatun voitosta enemmän jne. Myös tappiot parempia pelaajia vastaan ovat arvokkaampia kuin huonompia. Tuo kuvassa vielä nollilla oleva ei ole mitä ilmeisimmin pelannut yhtään peliä koska käsittääkseni pisteitä tulee joka pelistä tuloksesta riippumatta (voitoista toki enemmän).

Olin viimeksi kun katsoin toisena rankinglistalla jossa on Suomi-Venäjä-otteluparissa poikkeuksellisen vähän pelaajia tuohon mennessä. Yleensä pelaajia Matchdayssä on huomattavasti enemmän. Katsotaan nyt mihin rankingsijoitus riittää lopulta koska jos on vähän pelaajia niin jatkoon pääsee vastaavasti vähemmän pelaajia ja sijoitus putoaa sitä mukaan jos itse ei pelaa (tai ei voita jne.) ja kun uusia pelaajia osallistuu jotka nousevat ohi. Luulen kuitenkin että Suomi-Venäjä-otteluparissa ei ole isoa ryntäystä koska samaan aikaan on mahdollisuus osallistua Ranska-Saksa-peliin. Molemmista otteluparien joukkueilla pelaavista menee osa jatkoon.

 En ole aiemmin päässyt jatkoon Matchdayssä. Sijoittunut olen aiemmin melko korkealle josta jatkoonmenijät määräytyvät mutta vielä ei ole pisteet jatkoon riittäneet tai otteluiden tulokset. Saa nähdä nyt jos Suomella ei lopulta pelaa kovin moni niin mihin lopulta sijoitun tuolla listalla. Jos pelaajia ei tule montaa niin sijoitus ei välttämättä hirveästi putoa joten saumat on jatkoon. Jatkopelit ovat noin klo 23 alkaen jos niihin pääsee ja mikäli onlinepelien yhteydet striimauksessa toimivat (joskus ollut ongelmia) niin striimaan mahdolliset jatkopelit.

Eri asia minkä arvon mahdolliselle jatkopaikalle voi nyt antaa koska pelaajia on vähän ja taso ei välttämättä sama mitä joskus muulloin on. Myöskin kun kolme matsia olen pelannut niin kahdessa niistä olen saanut voiton ihan ilmaiseksi 5-0 ja 10-0 koska vastustaja on pelleillyt. Mutta ainakin itse olen yrittänyt ja saanut voitot ja tehnyt maaleja (ei ole voittajan vika jos vastustajaa ei kiinnosta mutta ei toki ole sama kuin kunnon peleissä). Yhdessä oli sen sijaan kunnolla pelaava ja sen voitin niin ikään mutta 2-0. Yleensä Matchdayssä ei ole pelleilijöitä kuin harvoin mutta nyt on kolmesta pelistäni kahdessa ollut. Osallistun tähän kilpailuun kun on mielenkiintoisia pareja kuten nyt Suomi-Venäjä. Esimerkiksi eilen oli Serbia-Tshekki-parissa (pelasin Serbialla) pari tiukkaa nolla-nollaa ja voitin siinäkin yhden selvemmin 5-0 mutta siinä vastustaja sentään yritti. Sijoituin jonnekin sadan joukkoon mutta ei riittänyt jatkoon sillä kertaa. Nyt kun on ollut EM2020-teeman ympärillä pareja niin olen pelannut tätä pelimuotoa. Aina en osallistu.
60  Yleinen / Muut harrasteet / Re: eSports / eUrheilu on: July 15, 2020, 07:42:40
FIFA20 Careerin pelaajani siirtyi kauden 2023-2024 alussa Hellas Veronasta PSG:en noin 100 miljoonan punnan siirtosummalla. Pelasi välillä myös lainassa Wolverhamptonissa Valioliigassa. Halusi isompaan seuraan ja tilaisuuden pelata Mestareiden liigassa ja voittaa sen. Saa nähdä tuleeko tällä kaudella heti tuo Mestareiden liigan voitto Doctor Kololle.

Vaikeustasoa tuli nostaa koska Professional oli tarpeeksi haastava Veronassa Serie A:ssa mutta liian helppo PSG:ä Ranskan Ligue1:ä. Nostin ensin World Classiin jossa ei tarpeeksi eroa. Legendary-tasolla  viimeisimmät ottelut olen pelannut ja vaikka ekassa niistä tulikin 1-5-voitto vieraissa niin kaksi seuraava ollut tiukempia (1-0-voitto ja 0-0-tasapeli) joten Legendaryllä mennään PSG:ä Doctor Kolon uralla.

Tämän Doctor Kolon kesken olevan uran takia osittain arvon siirtymistä FIFA21:n kun tuo Career on edennyt jo kauteen 2023-2024. Voihan sitä tietenkin rinnakkain uuden FIFAn kanssa pelata mutta ei innostaisi kahdella versiolla yhtä aikaa pelata. Onlinepelien takia kyllä siirtyminen uusimpaan olisi melkein pakko. Tosin 1 vs 1 pelaan harvemmin nykyään onlinessa vaan Pro Clubs on ensisijainen onlinepelimuoto. Tosin siinäkin on ollut nyt joukkueen osalta hiljaisempaa viime aikoina.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 277
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!