Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
April 07, 2020, 12:33:34 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
  Home Help Search Login Register  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 ... 268
1  Yleinen / Jalkapallo / Re: kaikenlaista, sekalaista on: April 05, 2020, 11:14:58
Onko moraalisesti hyväksyttävää, jos alkaa seuraamaan striimeiltä Valko-Venäjän liigaa? Bate aloittanut kauden yskien.
Tietääkseni myös Hondurasissa pelataan tällä hetkellä liigaa. Ja muitakin maita voi olla joissa edelleen pelataan. Eli valinnanvaraa lienee on mutta jos katsoo BATE Borisovin matseja UCLä kun siellä pelaavat niin mielestäni voi myös katsoa Valko-Venäjän liigaa. Mutta jokainen ratkaiskoon asian itse.
Tarkistin asian. Eli Hondurasissa ei pelata vaan kyse oli Nicaraguasta jossa liiga on siis käynnissä.
Nicaraguaa tässä ei mainittu mutta muita liigoja jotka pyörivät tälläkin hetkellä: https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000006464448.html
2  Yleinen / Jalkapallo / Re: kaikenlaista, sekalaista on: April 04, 2020, 20:10:39
Onko moraalisesti hyväksyttävää, jos alkaa seuraamaan striimeiltä Valko-Venäjän liigaa? Bate aloittanut kauden yskien.
Tietääkseni myös Hondurasissa pelataan tällä hetkellä liigaa. Ja muitakin maita voi olla joissa edelleen pelataan. Eli valinnanvaraa lienee on mutta jos katsoo BATE Borisovin matseja UCLä kun siellä pelaavat niin mielestäni voi myös katsoa Valko-Venäjän liigaa. Mutta jokainen ratkaiskoon asian itse.
Tarkistin asian. Eli Hondurasissa ei pelata vaan kyse oli Nicaraguasta jossa liiga on siis käynnissä.
3  Yleinen / Jalkapallo / Re: kaikenlaista, sekalaista on: April 04, 2020, 20:05:12
Onko moraalisesti hyväksyttävää, jos alkaa seuraamaan striimeiltä Valko-Venäjän liigaa? Bate aloittanut kauden yskien.
Tietääkseni myös Hondurasissa pelataan tällä hetkellä liigaa. Ja muitakin maita voi olla joissa edelleen pelataan. Eli valinnanvaraa lienee on mutta jos katsoo BATE Borisovin matseja UCLä kun siellä pelaavat niin mielestäni voi myös katsoa Valko-Venäjän liigaa. Mutta jokainen ratkaiskoon asian itse.
4  Yleinen / Muut harrasteet / Re: eSports / eUrheilu on: April 04, 2020, 08:58:57
NHL Gamerin ECL:n Pro Divisioona josta kirjoitan alkaa alkuviikosta. Nyt työn alla on kausiennakko ja sain toimittajaparikseni yhden toisen kirjoittajan joka pelaa itsekin alkavalla kaudella ECL:ä. Hän tuo ECL-kokemusta kirjoituksiin ja on ollut enemmän vastaavana kausiennakosta. Tuon oman panokseni siihenkin mutta jatkossa enemmän vastaan otteluraporteista sekä kauden puolivälin raportista. Mutta nyt myös Pro Divisioonassa on kaksi toimittajaa jotka tekevät yhteistyötä sivustolle kirjoittamisessa. Myös näinä aikoina toinen voi paikata toista jos koronan takia toinen sairastuu.
5  Seurat & Liigat / KOSTO / Re: Musiikkia KOSTOn himoisille on: April 02, 2020, 21:34:02
Sörkan laitakadun poikani tänään 17v.

https://youtu.be/ckLp_L37ZZM

 Bounce
Onnittelut Frankulle!!
6  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: Sana on vapaa on: April 02, 2020, 07:41:19
USA:ssa ostetaan ennätysmäärä käsiaseita. Aikovat ilmeisesti varmistaa ettei kukaan varasta vessapapereita.
Voi olla tai sitten pelkäävät yleistä epäjärjestystä ja kaaosta jossa kansa alkaa vessapaperien lisäksi ryöstellä muuta tavaraa tai ruokaa ihmisten kodeista henkensä pitimiksi (tavaraa siis myytäväksi jotta saavat ruokaa).
7  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: Uusi koronavirus COVID-19 on: March 31, 2020, 06:34:40
Tässä tuo YLEn juttu: https://yle.fi/uutiset/3-11279674

Tämäkin vaikuttaa hyvältä vaikka en vielä ole sitä lukenut kun vasta löysin mutta otsikon perusteella varmasti kannattaa lukea: https://yle.fi/uutiset/3-11279471
8  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: Uusi koronavirus COVID-19 on: March 31, 2020, 06:26:48
Vaikka koronaan tautina pitää suhtautua vakavasti niin sen varjolla ei pitäisi tehdä toimia jotka uhkaavat demokratiaa ja perusoikeuksia. On vaarallisempaa kuin itse korona että sen varjolla julistetaan lähes sotatilan tyylisiä valtuuksia viranomaisille joista on olla pieni hyppy diktatuuriin ja Unkarissa onkin niin jo tapahtunut kuten Rosso aiemmin mainitsikin. Mielestäni missään tapauksessa ei ole nyt kyse sotatilan kaltaisesta tilasta vaan normaalia helpommin leviävästä kulkutaudista joka tilastollisesti kuitenkaan ei ole niin paha mitä kauhukuvia jotkut ovat maalailleet. Esimerkiksi SARS ja MERS olivat vaikeammin leviäviä mutta tappavuus oli molemmissa omaa luokkaansa COVID-19:n nähden. Italian ja Ranskan sekä Espanjan tilanteet ovat kyllä huolestuttavia ja myös USAn. Kuitenkin valtaosissa maissa tilanne on paremmin hallussa ja Kiinakin sai tilanteen paremmaksi parissa kuukaudessa. Uskon ja toivon että muuallakin tilanne paranee toukokuussa viimeistään. YLEn sivuilla oli hyvä juttu jossa eräs asiantuntija puhui noista aiemmin mainitsemistani kuolleisuusvertailuista SARSiin ja MERSiin josta olen tuon ottanutkin. Hänen mukaansa COVID-19 ei pyri ensisijassa tappamaan isäntäänsä vaan leviämään tehokkaasti. Tuossa on minusta järkeä. Ehkä virus tappaa sitten sellaiset isännät joiden soluissa ei elämä sille ole mahdollista. En tiedä, pelkkää arvailua. Mutta tuo YLEn juttu oli erittäin asiallinen ja sen voin linkittää tännekin tarvittaessa.

Uskon myös että COVID-19 on ollut jo kaikkialla viime syksystä. Siitä ei ole yleisesti vaan tiedetty. Kiinahan aluksi pimitti tietoa ja matkustusta on ollut koko ajan ennen matkustuskieltoja. Eli täällä Suomessakin on ollut varmasti koronaa jo pitkään. Eikä Suomessakaan ole nyt Euroopan epidemiavaiheen aikana yli kuukaudessa tullut tämän enempää todettuja tapauksia eikä sairaalatapauksia ja vain toistakymmentä kuollutta. Lisäksi piilossa olevia tapauksia on moninkertaisesti mutta ne eivät tilastoissa näy koska nuo ihmiset ovat parantuneet omissa oloissaan koronasta. Myöskin parantuneita noista todetuista tapauksista on valtaosa. Jostain syystä media ei näistä parantuneista juurikaan puhu vaan paniikin lietsomiseksi otsikoidaan vaan tehohoidossa olevat sekä kuolleet ja myös lukuja mainitaan päivittäin ilman tilastolliseen puoleen keskittymistä. Näistä klikkimedian uutisoimista asioista saa sen käsityksen että korona on ruton tai ebolan kaltainen tauti joka tappaa lähes varmasti jos sen saa. Ainakin itse muodostan käsitykseni lukemalla tuon YLEn jutun kaltaisia maltillisten asiantuntijoiden näkemyksiä joista monille on yhteistä kiihkottomuus sekä se että taudin tappavuus asetetaan oikeisiin mittasuhteisiin. Klikkimedia siteeraa pääosin synkkiä skenaarioita heittäviä asiantuntijoita. Toki erilaisia näkemyksiä pitää tuoda esiin ja myös muistuttaa taudin uhkakuvista sekä että se voi pienelle osalle olla erittäin vaarallinen. Silti peräänkuuluttaisin vastuullisempaa toimintaa medialta tässä kriisissä joka osittain on mennyt yli mutta kyllähän kun kyseessä on uudentyyppinen koronavirus niin vakavasti pitää asia ottaa.
9  Seurat & Liigat / Hölpatti / Re: Hölpatin tulevaisuus on: March 26, 2020, 09:08:54
Jos poikkeusolot jatkuvat pitkään jouduttanee Hölpatissa etenkin nyt rajojen sulkemisen takia turvautumaan etänä pelaamiseen ellei Tiikkis ole muuttanut Tampereelta Uudellemaalle aiemmin ja jos Hermannissa siis lopulta ennen syksyä voi pelata. HeSussa Rosson Karjalohja on Uudellamaalla joten rajojen sulku ei siltä osin vaikuta mutta muut eristystoimet kylläkin.
10  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: March 24, 2020, 20:39:11
Quote
Shakkivertaus ontuu siinä mielessä että shakissa on esimerkiksi vääristä toimista vessakäynnillä tuomittu hävinneeksi ja kilpailukieltoon

vääristä toimista vessakäynnillä !!!     Smiley
Mahtavaa että otettu huomioon. En tiennytkään tuosta säännöstä.

Se "väärä toimi" taisi olla kännykän katsominen joka oli tallentunut valvontakameraan tai joku vastaava. Eli näennäisen pikkujuttu mutta tuosta tuomittiin hävinneeksi ja taisi jopa saada tuon kilpailukiellon. Tosin kilpailukieltoon ehkä vaikutti jotkut muut asiat tuossa jos noin tapahtui. En muista varmasti.

Olikohan tämä se, missä kovan tason pelaaja oli käyttänyt jotain kännykkäsovellusta tms. vessassa ja hakenut siitä apua pelitilanteeseen. Muistelen, että epäiltiin tätä tapahtuneen useamminkin. Ei siis kyse mistään vääränlaisesta pyyhinnästä. Se rajattakoon subun virheisiin.

Tässä linkki Guardianin juttuun aiheesta. Kyse oli siis suurmestarista ja suorasta huijaamisesta. Rankingin kehityksen perusteella oli jatkunut vuosikausia.

https://www.theguardian.com/sport/2019/jul/13/igors-rausis-cheating-phone-tournament-scandal


Juuri tuosta oli kyse. "vessatoimilla" en viitannut pyyhkimiseen vaan johonkin sääntöjenvastaiseen toimintaan eli kiellettyihin toimiin (kännykkäsovellusten käyttö oli siis kyseessä) jotka vessassa sattuivat tuolloin tapahtumaan.
11  Yleinen / Muut harrasteet / Re: eSports / eUrheilu on: March 23, 2020, 23:32:53
Hyvä Suomi!! Paikka jatkokarsinnassa tuli!!  Vasen Haukka Vasen Haukka Peaceout Thumbs up Thumbs up
12  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: March 23, 2020, 13:10:48

Tuon Subbuteo-tietokonepelin tiesin kyllä mutta en ehdottanut sitä koska täällä kannatusta tämän asian osalta uskon enemmän saavan perinteisellä (enemmän käsityöläismeiningillä) toteutettavat vaihtoehtoiset tavat. Tuo tietokonepeli olisi kuitenkin ehkä yksinkertaisin ratkaisu etäpeleihin. Liekö sitä saa enää nykyisille PClle toimivana versiona?
13  Yleinen / Jalkapallo / Re: Nostalgiafutis-topic on: March 23, 2020, 10:55:28
Tässä tuo Brasilia-Ranska Meksikon kisojen puolivälierä: https://www.youtube.com/watch?v=p3FUYX6KGoE

Ja Belgia-DDR: https://www.youtube.com/watch?v=g89rvTU2KQI
14  Yleinen / Jalkapallo / Nostalgiafutis-topic on: March 23, 2020, 10:52:55
Eli täällä voi jakaa YouTubesta esimerkiksi vanhoja otteluvideoita. Nyt koronaviruksen aikana kun livefutista ei tule niin voi olla mielekästä futisfanien katsoa vanhoja otteluita.
15  Yleinen / Muut harrasteet / Re: eSports / eUrheilu on: March 23, 2020, 10:51:12
Eli täältä voi seurata tänään PES2020 EM-karsintoja joissa Suomen joukkueella on mahdollisuudet vielä selviytyä kisoihin: https://areena.yle.fi/1-50479630

Tästä mainitsinkin jo tuolla aiemmin mutta laitetaan suora linkki tähän josta voi helposti mennä katsomaan tuota lähetystä klo 17.50 alkaen. Tuon katsominen voi osittain auttaa että ei näe futista suorana TV:ä tällä hetkellä. Myös oikean futiksen vanhojen otteluiden katsominen auttaa myös. Varmaan joku kerta katson jonkun klassikon mitä löytyy esimerkiksi Meksikon kisojen 1986 puolivälierä Brasilia-Ranska tai Italian 1990 kisojen välierän Argentiina-Italia. Voisi kuvitella että tuonkaltaiset ottelut löytyvät YouTubesta kokonaisuudessaan. Parhaita paloja varmasti löytyy. Myös DDR:n joukkueen kaikkien aikojen viimeiseksi jääneen maaottelun Belgiaa vastaan vuodelta 1990 voisi katsoa koska se ainakin löytyi vielä joku aika sitten ellei sittemin sitä ole poistettu. Tälle nostalgiafutiksellekin voisi avata oman topicin.
Pages: [1] 2 3 4 ... 268
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!