Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
November 21, 2017, 19:24:40 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
  Home Help Search Login Register  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 ... 296
1  Seurat & Liigat / Kalenteri / Re: Ma 20.11. Heruli on: November 20, 2017, 13:13:32
Olen tulossa lähiviikkoina pelaamaan Coppa Italiaa mutta en tällä viikolla pääse. Seuraan tätä kalenteriosiota jotta pystyn ajoittamaan saapumiseni niin että ainakin jompikumpi vastustajistani Coppa Italiassa on paikalla - paras tilanne jos kumpikin on paikalla ja ehditään pelata molemmat pelit samalla kertaa. Toki vastustajillani on usein muitakin pelejä muissa sarjoissa mutta jos sekä Genoa- että Lazio-pelit voidaan pelata samalla kertaa niin se olisi optimaalinen tilanne.
2  Turnaukset / SM-Turnaukset / Re: FI-sääntöjen SM-kisat Hermannissa 3.12.2017 on: November 15, 2017, 11:04:18
Itsenäisyyspäivä sopii, en jaksa tällä kertaa mennä Salen bileisiin

Noihan voisitte yhdistää eli Subun SM-kisat ja Salen bileet. Eli Hönkki puheenjohtajana järjestäisi kisat bileiden aikaan (tai vähän ennen kun ne ovat alkamassa) linnaan ja TV-kamerat kuvaisivat välillä bileitä ja välillä Subun SM-kisoja. Siinä tulisi kertaheitolla Subulle valtakunnallista medianäkyvyyttä ja miljoonayleisö seuraisi bileiden ohella sitä kuinka käy Subun SM-kisoissa.
3  Yleinen / Jalkapallo / Re: Serie A ja Italian futis muutenkin on: November 14, 2017, 11:29:29
Italiahan jäi viimeksi MM-lopputurnauksen ulkopuolelle vuonna 1958 ja sen lisäksi on ollut pois lopputurnauksesta vain vuonna 1930 kun monikaan muukaan eurooppalainen maa ei halunnut lähteä pitkälle laivamatkalle Uruguayhin vaikka isäntä olisi maksanut matkat. Tästä suivaantuneena Uruguay jäi pois vuoden 1934 kisoista.

Alkulohkoon Italia on jäänyt useamman kerran mm. viime MM-kisoissa ja tuolloin 1960-luvulla Pohjois-Korea pudotti Italian. Sittemmin Italiahan on tosiaan vuoden 1970-kisoista eteenpäin ollut 12 vuoden välein finaalissa saldoina: hopea (1970), kulta (1982), hopea (1994) ja kulta (2006).

Oma käsitykseni siitä miksi Italian maajoukkue on 2010-luvulla ollut aiempaa heikompi on että joukkueissa ei ole ollut Baggion, Del Pieron tai Pirlon kaltaisia ratkaisijoita jotka tiukoissa paikoissa olisivat tehneet ratkaisumaalit kuten Baggio vuoden 1994-kisoissa teki. Italia osaa puolustaa ja keskikenttäpeli on perinteisesti ollut hyvää tasoa mutta hyökkäysvoimaa ei ole tarpeeksi. Tosin keskikentältäkin ehkä puuttuu aivan maailmanluokan pelintekijä joka voisi luoda peliä mielikuvituksellisesti ja kärkeen kaivataan kliinistä viimeistelijää. Jokaiselle maalle tulee joskus aallonpohjia kuten esim. Saksalla oli vuosituhannen vaihteessa ja uskon että Italia taas tulevaisuudessa saa jalkeille joukkueen joka menestyy.
4  Seurat & Liigat / HeSu / HeSun joukkueet on: November 12, 2017, 10:54:15
PSK:n hyvän idean innoittamana avaan HeSulle vastaavan topicin jonka voi merkitä erikseen muista topiceista kuten eri osioissa on erillisiä topiceja - toki jos koetaan tarpeelliseksi. Tämä topicin avaaminen on panokseni yhteiseen hyvään (tai kehitykseen miten halutaankaan sanoa) vaikka itse en enää aktiivisesti pelaakaan. Avaan tämän topicin tämän kauden Coppa Italian osalta Hellas Veronan ringin laittamisella tänne. Tästä topicista HeSu-pelaajat jatkossa hyötyvät siten että jos kaikki laittavat rinkinsä tänne niin on helpompi tarkistaa tarvittaessa maalintekijät/syöttäjät/kortin saaneet täältä (jos pelin aikana pöytäkirjassa on vain numero) kuin soitella/viestitellä ko. managerille. Kaikki krediitti toki tästä ideasta PSK:lle jolle se kuuluu ja sieltä idean keksineelle kuka se sitten onkaan (en katsonut kuka aloitti topicin siellä ja idea voi olla jonkun muun vaikka joku toinen olisi topicin kirjoittanut).

Hellas Verona

1.   Nicolas
2.   Romulo
3.   Alex Ferrari
4.   Daniel Bessa
5.   Bruno Zuculini
6.   Martin Caceres
7.   Daniele Verde
8.   Marco Fossati
9.   Mattia Valoti
10.   Alessio Cerci
11.   Giampalo Pazzini
12.   Ferdinando Coppola
13.   Marcel Büchel
14.   Franco Zuculini
15.   Thomas Heurtaux
16.   Mohamed Fares
17.   Antonio Caracciolo
18.   Samuel Souprayen
19.   Enrico Bearzotti
20.   Mattia Zaccagni
21.   Lee Seung-Woo
22.   Matteo Bianchetti
23.   Simon Laner
24.   Nicolo Cherubin
25.   Andrea Danzi
26.   Simon Stefanec
27.   Moise Kean
29.   Lubomir Tupta
30.   Gian Filippo Felicioli
31.   Marash Kumbulla
37.  Marco Silvestri

5  Seurat & Liigat / HeSu / Re: Coppa Italia 2017-2018 on: November 11, 2017, 10:54:23
Eli poiketen jo poistetusta viestistä Hellas Verona osallistuu Coppa Italiaan kuten aiemmin oli ilmoitettu. Nicolas löytyi ja joukkue on päivitetty ja valmis pelaamaan käytössä olevilla figuureilla ja plussaa on mikäli maalauksessa olevat figuurit ovat Coppa Italian alkuun mennessä käytössä. Nyt vain odotellaan tietoa arvonnoista eli kuka on vastustaja jotta voi alkaa miettimään taktiikkaa vastustajan mukaan.
6  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: November 11, 2017, 10:41:59
Koska Nicolas löytyikin nopeasti niin kaikki siis kunnossa ja joukkue on päivitetty tämän kauden kokoonpanoon. Aiemmin päivityksellä ei ollut kiirettä koska Hellas Verona ei ole pelannut sitten 13.5 jälkeen. Pyrin huomioimaan mahdollisuuksien mukaan joukkueen päivityksessä (miten numeroiden osalta on mahdollista) sen että nykyisissä figuureissa olisi kaikki (tai lähes kaikki) ne jotka oikeastikin ovat pelanneet enkä laske sen varaan että minulla olisi Coppa Italiassa käytössä kaikki maalauksessa olevat figuurit (vaikka tällä hetkellä ilmeisesti näyttää että ne ovat käytössä). Ainakin kaikki isoimmat nimet kuten Caceres, Cerci jne. ovat tällä hetkellä käytössä olevien figuurien joukossa. Numerointi ei vastaa kuin niiden osalta oikeaa numerointia joiden numerot ovat 1-37 sisällä (tässä laskettu mukaan maalauksessa olevat figuurit) koska monilla numeroinnit ovat 37:sta ylöspäin aina lähes 100:n. Mutta esim. Cerci, Pazzini pelaavat oikeilla numeroilla sekä hetken kadoksissa ollut Nicolas.
7  Seurat & Liigat / KOSTO / Re: Korkeanpaikan kylttyyrinurkka on: November 02, 2017, 17:23:43
Mika Roth jonkun teidän poikakaveri?

Tässä selvästi Seiska-lehden kohujutun ainesta. Kenen Hengentietäjien jäsenen poikaystävä on Mika Roth? (Korostan: edellä mainittu vitsi) Lisäksi vielä  Smiley

Menee vähän samaan sarjaan kuin 1960-luvulla Mick Jaggerin yhdeksi poikaystäväksi veikkailtiin tabloideissa Eric Claptonia. Myös Tom Dribergiä veikkailtiin aikoinaan Mick Jaggerin poikaystäväksi. Driberg oli mm. Britannian parlamentin jäsen jonka sanottiin olleen myös kaksoisagentti joka työskenteli sekä MI5:lle että KGB:lle. Lisäksi Dribergin sanottiin olleen kaappihomo ja että oli rakastunut Mick Jaggeriin.
8  Seurat & Liigat / HeSu / Re: Coppa Italia 2017-2018 on: October 27, 2017, 15:07:39
Ei ainakaan eilen.

Ok. Ymmärsin että otteluparit olisi arvottu jo aiemmin mutta ilmeisesti tieto oli väärä.
9  Yleinen / Muut harrasteet / Re: FIFA/NHL/PES yms. konsolien urheilupelien tulostopic on: October 27, 2017, 13:59:52
Herrat laittavat nyt vain tilastot keskinäisistä kohtaamisistaan esille.  Orava 2

Viimeisin keskinäinen päättyi Majurille 1-0. Sitä ennen pelasimme muistaakseni kolme peliä joista kaksi ensimmäistä päättyivät UT:ssa 3-0 Majurille ja kolmas muistaakseni 6-1. Eli Majuri on keskinäisissä niskan päällä mutta viimeisin oli tasaisin sekä numerollisesti että pelillisesti. Tarkempia tilastoja kuten maalintekijöitä ei ole koska vanhoista pelatuista tietääkseni ei saa jälkeenpäin tilastoja. Jos saa niin ne voi laittaa tänne.
10  Seurat & Liigat / HeSu / Re: Coppa Italia 2017-2018 on: October 27, 2017, 13:42:55
Ilmeisesti Coppa Italia arvottiin? Ketähän vastaan minulla on? Olisi kiva tietää vastustaja.
11  Yleinen / Muut harrasteet / Re: FIFA/NHL/PES yms. konsolien urheilupelien tulostopic on: October 27, 2017, 13:40:33
Kolikoilla EI kannata ostaa korttipaketteja.

Kiitti vinkistä. Tarkoittaako tuo että esim. FIFA Pointseilla niitä korttipaketteja kannattaa ostaa? FIFA Pointseja ei ole vielä itselleni tullut tai jos on tullut niin niitä ei näy missään kuten kolikot näkyvät.
12  Yleinen / Muut harrasteet / Re: FIFA/NHL/PES yms. konsolien urheilupelien tulostopic on: October 27, 2017, 06:01:16
FIFAssa nykyään voitot vielä harvassa koska pelaan nykyään vaikeammalla tasolla mutta siinäkin on havaittavissa edistystä. Viimeisin peli 0-0 Ultimate Team-pelimuodossa Semipro-tasolla (aiemmin pelasin Amateur-tasolla josta seuraava on Semipro) mutta rankkareilla hävisin 1-2. UT:ssa on tienattu ihan kivasti kolikoita joita voi käyttää pelaajakorttipakettien ostoon (mukana myös pelaajakorttien lisäksi mm. harjoittelu- ja sopimuskortteja sekä pelaajan fyysisen kunnon kehittämiseen tarkoitettuja kortteja) sekä myös pelaajien ostoon siirtomarkkinoilta.

13  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: Subuilijoiden mielestä unohtumattomin tapahtuma josta tulee 2017 pyöreitä vuosia on: October 27, 2017, 05:53:02
Just nyt en tiedä mut onks Jake kaikki ok? Voitko ilmoittaa.

Kaikki ok. En vaan nykyään läheskään joka päivä käy tällä foorumilla saati kirjoita tänne.
14  Yleinen / Subbuteo keskustelu / Re: Parhaat Subbuteo-ottelunne sekä Subumuistot on: October 22, 2017, 10:59:42
Arkistojen kätköstä löytyi ohessa olevien kuvien mukainen vanha tilastovihko vuodelta 1992 - osa Subun kulttuurihistoriaani. Kyseessä Subu-Barcani ensimmäinen tilastovihko joka sisältää ottelut alusta lähtien vuoden 1992 helmi-maaliskuusta loppuvuoteen jolloin siirryin toiseen vihkoon. Kokoonpanot tämän vihkon sisältämistä otteluista oli merkattu Sepon laatimille lomakkeille (niille joissa oli tyhjiä pelipaitoja ja sarakkeita). Muut Subu-Barcan tilastot ovat hävinneet (muuttojen yhteydessä) tätä lukuunottamatta ja 1990-luvun lopun katalaaniksi (vai olisiko ollut espanjaksi) kirjoitettua tilastovihkoa lukuunottamatta (en ole koskaan osannut katalaania/espanjaa mutta tilastojen termit kuten varoitukset, ulosajot, vaihdot ovat kopioitu El Mundo Deportivo-lehdestä joka minulle tuli 1990-luvun puolesta välistä josta sain silloin Barcan viimeisimmät kokoonpanot ja siirrot kun nettiä ei vielä ollut).

Tämän alkuvaiheen mielenkiintoinen havainto on että yhdessä kohtaa ovat Barcan merkkimaalit 50:s, 150:s ja 200:s maalit (1:n ja 100:s maalitkin olivat mutta ne eivät liity tähän havaintoon) joiden vastustaja oli kaikissa sama eli K.V Mechelen. Toinen mielenkiintoinen havainto on miten käsiala ja huolellisuus muuttui vihkon alkuvaiheesta loppuvaiheeseen. Syynä tähän oli selkeästi se että alkuvaiheen Subu-idolini oli Ukko (Sepon lisäksi) jonka tilastot olivat sekavat ja jota jostain syystä aloin jäljittelemään. Sittemmin tämän vihkon käytön loputtua idolikseni tuli Hovi (erityisesti tilastoinnin osalta) ja aloin panostamaan viimeisen päälle tilastojen ulkoasuun.

Tämä vihko on osa omaa Subun kulttuurihistoriaani joten tämän säästän (kuten 1990-luvun lopun vihkon) vaikka lajia en enää aktiivisesti pelaakaan. Tästä vihkosta selviää tarkasti se että pelasin valtaosan peleistä aloittelijoita vastaan - kuten Timoa, Jussia, Panua, satunnaisia pelaajia yms. vastaan - joten tilastot näyttivät paremmilta mitä sen aikainen tasoni. Tein vuoden 1992 ensimmäisissä n. 180 ottelussa yli 200 maalia ja voittojakin oli n. 1/3-osa ja tappioita vähän alle 1/6-osa ja alle puolet tappioita. Vastaavaan saldoon en ole pystynyt tulevina vuosina vastaavassa tarkastelujaksossa koska myöhemmin 1990-luvulla aloin pelaamaan systemaattisesti pääosin kovempia vastustajia vastaan. Ja kuten olen aiemminkin täällä kirjoitellut kehitystä tapahtuikin enemmän kuin alkuvuosina 1991-1992. Tosin tilastot näyttivät erilaisilta mutta niissä ei ollut tilastoharhaa mitä oli tuon vuoden 1992 aikana erityisesti.

Edit: Tuossa yhdessä kuvassa näkyvä saldo ei ole se saldo mihin viittaan vaan se on toisella sivulla. Jommassa kummassa saldossa on joku laskuvirhe koska maalimäärä on tässä aiemmassa isompi kuin jälkimmäisessä. Myös ottelumäärässä on laskuvirhe jommassa kummassa saldossa.
15  Yleinen / Muut harrasteet / Re: FIFA/NHL/PES yms. konsolien urheilupelien tulostopic on: October 21, 2017, 23:40:37
Olenpas minäkin nyt päässyt Ultimate Team-pelimuodon makuun NHL18:ä. NHL17:ä en tainnut juurikaan pelata UT:a (taisin kokeilla hieman mutta ei mitään mainittavaa) mutta tässä uudessa versioissa kokeilin sitä ja se tempasi mukaansa - ensin FIFAssa UT-innosti jonka inspiroimana kokosin äskettäin NHL:ssäkin joukkueen. Käytin ensin ennen joukkueen kokoamista aikaa pelaajakortteja huutokauppaamalla (siis niistä ilmaiseksi saatavista paketeista) ja sain yllättävänkin paljon kolikoita - yli 200000. En tosin ole varma mistä pelaajista tuo summa tuli mutta yksi kortti oli ainakin Patrik Laineen kortti josta uskon että aika iso osa on tullut. Eri asia kannattiko Laineen korttia myydä mutta nyt ainakin on kolikoita millä mällätä jatkossa.

Olen saanut nykyiseen joukkueeseeni hyökkäykseen mm. Mikko Rantasen ja Dustin Brownin ja puolustukseen mm. Anton Strålmanin sekä maaliin Antti Niemen. Aloitin juuri kauden tekoälyä vastaan. Aiemmin kun olen pelannut peruspelimuotoa olen useimmissa otteluissa kaatunut järkyttävään jäähymäärään. Nyt kahdessa ensimmäisessä pelissä jäähyjä tuli huomattavasti vähemmän ja se näkyi tuloksissa. Kauden avauspelin joukkueeni hävisi jatkoajalla 1-2. Joukkueeni tasoitti pelin loppusekunneilla mutta sitten jatkoajalla vähän ennen loppua vastustaja teki voittomaalin. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä peli jossa pelillisesti joukkueeni oli mukana tasapäisesti. Toisen pelin joukkueeni voitti sensaatiomaisesti 6-0. Tosin numerot olivat ehkä liian suuret pelitapahtumiin nähden. Tässä pelissä sain enemmän jäähyjä kuin avauspelissä mutta joukkueeni teki kaksi alivoimamaalia joista toisen teki Mikko Rantanen joka sen lisäksi teki toisen maalin ja taisi syöttää ainakin yhden. Ottelu oli 2-0 kahden erän jälkeen mutta kolmannessa erässä se repesi ehkä liikaa joukkueeni hyväksi vaikka kyseessä tuon ottelun pelillisesti epätasaisin erä nimenomaan jäähyjen takia joita kahdessa ensimmäisessä erässä ei tullut yhtään joukkueelleni. 1-0-maali oli sen sijaan ylivoimamaali. Taisi olla ensimmäinen tekemäni yv-maali NHL:ssä (niin 17 kuin 18-versioissa) koska ylivoimia en ole liikaa saanutkaan.

Kaiken kaikkiaan niin FIFA18 kuin NHL18:a UT-kokemusten kautta pidän ko. pelimuodosta kun siihen on nyt päässyt hieman perehtymään. Pidän kuitenkin edelleen enemmän oikeilla joukkueilla pelaamisesta.
Pages: [1] 2 3 4 ... 296
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!