Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
May 31, 2020, 06:46:38 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
  Home Help Search Login Register  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 ... 328
1  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: May 26, 2020, 09:10:36
Katselin, että minulla vähän yli 5000. Alkuaikoina olin muistaakseni jopa sinua edellä. Tässä vaiheessa vielä toisena, mutta Majurilla valtava veto takasuoralla ja hakee jo ohituslinjaa. Viestit per päivä -kategoriassa Majuri on kärjessä.

Harmi, että ei ole merkkimääriä eriteltynä. Veikkaisin olevani jopa kärjessä tuolla mittarilla. Jake olisi myös korkealla merkit/viesti -osastolla.

Näissäkin pitäisi tilastoida kaikki. Myös arvosanat olisivat paikallaan. Ehkä eri kategorioita arvosteluun kuitenkin. Asiaviestit, informatiivisuus, viihdearvo, luovuus jne.
2  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: May 26, 2020, 00:10:12
Tässä maratontaulukossa ei ole epäselvyyttä kärjestä!
3  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-sarjojen jatkuminen. on: May 25, 2020, 00:56:27
voidaan meidänkin puolesta jättää pelaamatta.

Ketkä me? Voisiko tätä keskustelua käydä täällä. Jotenkin perseestä olla ulkona keskustelusta. Whatsappiin ei ole aikaa ainakaan toistaiseksi.

Me kaikki, myös sinä. Käsittääkseni se käy kaikille, että meidän ei Hesussa tarvitse pelata sellaisia sarjoja loppuun, joita ei myöskään oikeasti pelata loppuun.

Ok. Tulkitsin tuon virheellisesti niin, että tästä on jossakin (esim. WA) puhuttu. Olisi hyvä, jos porukka kommentoisi tänne.

Hyvä että saatiin keskustelu käyntiin, vaikka hyvin yleisellä tasolla tässä vielä mennään. Tilanne on toki vielä aika sekava, eikä mitään yksityiskohtaista suunnitelmaa pysty toistaiseksi tekemään.

 Mikä on sen oikean Valioliigan kohtalo? Pelataanko vai ei?  Jos pelataan, niin panostammeko Hesun loppuun pelaamiseen? Entä jos Valioliigaa ei pelata loppuun, niin mihin sitten panostamme? Ehkä Bundesiin ja La liigaan? Serie A jää varmaan pelaamatta, kun Majuri pelaa vain Viekkistä, sen mitä pelaa. (En tiedä pelataanko Serie A oikeasti loppuun?)

Espanja ja Italia meinataan kai aloittaa kesäkuussa, mutta toinen asia on pystytäänkö noita pelaamaan loppuun. Englanti kaikin tavoin pihalla korona-asiassa. Myös futiksessa.

Rosso, olisi kiva tietää kuinka monta peliä uskot ehtiväsi pelaamaan kesän aikana ja onko jotain sarjoja joita pelaisit kaikista mieluiten? Samat kysymykset koskevat kyllä kaikkia muitakin. Ovatko kaikki edes valmiita tulemaan kertsille? Todennäköisesti ei. Aikamoinen palapelihän tästä on tulossa, mutta jos edes jotain pystyttäisiin viemään loppuun asti tämän kauden osalta.

En osaa sanoa tässä vaiheessa. En voi luvata kovin paljon. Pitäisi tutkailla pelimääriä, mutta toistaiseksi ei ehdi tuohon laittaa yhtään aikaa. Espanjassa en muista olenko pelannut yhtään, mutta se jää varmaan väliin. Muita voi miettiä.
4  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-sarjojen jatkuminen. on: May 24, 2020, 20:39:16
voidaan meidänkin puolesta jättää pelaamatta.

Ketkä me? Voisiko tätä keskustelua käydä täällä. Jotenkin perseestä olla ulkona keskustelusta. Whatsappiin ei ole aikaa ainakaan toistaiseksi.
5  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-sarjojen jatkuminen. on: May 23, 2020, 22:53:51
Jos halutaan pelata, voin pelata jonkin verran. Tarkkaa määrää vaikea sanoa. Riippuu toki myös aina koronan toisesta aallosta jne.

Jollakin tavalla aika paha antikliimaksi, jos pelataan sarjoja, joita oikeasti ei enää pelata. Toisaalta etenkin pääsarjassa ymmärrän eri kannatkin.

Mitään erityistä tarvetta pelata ennen ensi kautta ei minulla ole.
6  Seurat & Liigat / Yleinen keskustelu / Re: Hermannin Subbuteo Kerho (HSK) on: May 23, 2020, 22:47:44

Kerrankin tuubissa laatua!
7  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: April 29, 2020, 22:32:19
Quprun mestaruutta ei tietenkään voida edes harkita hyväksyttäväksi, jos tosielämässä ei toimita samoin. Toki jos oikeasti kautta jatketaan, mutta me emme pysty jatkamaan, niin ei ole esimerkkiä. Yleisesti ottaen ainoastaan matemaattisesti varma mestaruus olisi minusta hyväksyttävissä.
8  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: April 29, 2020, 00:21:10
Elämä muuttuu, tarpeet ja jopa intohimot muuttuvat.

Tämä on tosiaan jännä juttu. Koronan takia olen irtaantunut lähes totaalisesti jalkapallosta, ja tuntuu kuin olisin päässyt irti huumeista. Yhtään en ole kaivannut. Tuntuu, että elämä on paljon parempaa ilman moista, jota voisi jopa pitää tyhjänpäiväisenä sirkushuvina. Ja nyt siis kyse juuri pelistä, ei linkeistä yhteiskuntaan ja ihmisten toimintaan. Toivon, että en haksahda hukkaamaan enää vastaavaa aikaa tuon parissa. En kokisi menettäväni kovinkaan paljon, vaikka lajia ei enää jatkettaisi.

Subu sen sijaan on sosiaalinen tila, jossa mielenkiintoista porukkaa kerholla. Muitakin hyviä sosiaalisia ympäristöjä löytyy, mutta vastaavaa ei.

Tuo kokemus jalkapallosta on mielenkiintoinen, koska lajia on tullut seurattua innolla 80-luvun alkupuolelta saakka, ja se on todella hallinnutkin elämää aika ajoin.
9  Yhdistys / Tapahtumat / Re: Subbuteostream Union Plaani vs MyPa 26.4.2020 on: April 27, 2020, 22:36:20
Taattua Mikua, että keksii jotain tällaista. Hieno idea! Toivottavasti jotain jäi kassaankin.
10  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: April 25, 2020, 22:47:34
En menisi vielä ennakoimaan, kun Suomen tilanteesta ei tiedä. Enkä kyllä usko tuon Englannin tilanteenkaan tuota sallivan.

Omasta kesästä en vielä tiedä. Jotain aikaa pelaamiselle löytynee, mutta vaikea sanoa minkä verran.

Juuri nyt painetaan viiden viikon putkea ilman vapaapäiviä. Kaksi viikkoa takana. Saldo lähes kilometri käsiteltyä koivurunkoa, 30-40000 rälläköityä reikää, 120-15000 tökkäystä pussiin/kattilaan, reikien verran täytettyjä ja suljettuja reikiä, sekä lopuksi n. 800 koivupätkän ladonta. Vähän reilusti vastaava vielä tekemättä. Kerron joskus mistä kyse, jos en ole kertonut aiemmin (Hovi ja Majuri ehkä ovat kuulleet).
11  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: April 22, 2020, 22:10:51
Kesiksen tehdyt maalit jotenkin yllättävän pieni luku. Jos viidessä kaudessa 500 maalia, niin loput 21 kautta yhteensä 900 maalia.

Majuri höpisee lopettamisesta, tilastoista jne. Eihän tilastoilla ole mitään merkitystä, jos peli on sosiaalinen tapahtuma futiksen ympärillä.
12  Yleinen / Subbuteo keskustelu / Re: Subbuteo wikipediassa on: April 17, 2020, 21:20:24
Ihan hauska, jos joku jaksaa. Voin ehkä jotain kommentoida tai tehdä, mutta ei voi luvata mitään.

Sisällössä pitää muistaa, että Wikipedia on sanakirja, jossa tiedon pitää olla varmennettua faktaa lähteillä ja mielellään lähdelinkeillä varustettuna.
13  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: Lepää rauhassa on: April 06, 2020, 23:02:33
Pentti Linkola

Toivottavasti saa laskea lintuja vehreämmässä paikassa. Pieni yksinkertainen elämä ei ole koskaan ollut näin suuri.
14  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: April 06, 2020, 22:56:18
Näin subu-unen. Yritin järjestää SM-kisat ruotsinlaivalla, mutta paikalla oli vain Majuri, joka tarjosi nenäliinan. Kentätkin oli ruumassa romukasan alla. Sitten vilahti Hämeentien katuremontti ja TOPO:n pingistreenit Karjalan yhteiskoululla. Siellä tapasin Rosson, jota vastaan olisi pitänyt pelata, mutta Rossokin katosi. Koko koulu muuttui kuin vanhaksi raunioksi ja olin ikäänkuin 80-luvun Stargate tv-sarjassa. Alastomia naisia ei näkynyt missään vaiheessa. Huolestuttavaa.

Uppo-Nalle tai mestarinsa Nukku-Ukko voisivat löytää tästä mielenkiintoisia merkityksiä. Ainoa normaali asia oli minun katoamiseni, kun oli peli Hönkkiä vastaan  Wink
15  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: Uusi koronavirus COVID-19 on: April 02, 2020, 00:47:53
Koronaviruksen terveydellisen vaikutuksen voi arvioida kunnolla vasta jälkikäteen kun vertaillaan vuoden 2020 yleisiä kuolleisuuslukuja aikaisempien vuosien yleisiin kuolleisuuslukuihin. Verrataan siis kuinka paljon kuolleisuus yleensäkin nousi esim. vuodesta 2019 vuoteen 2020. Ei välitetä siitä kuinka monen kuolinsyyksi on merkitty korona, koska voi olla kuolleita, jotka kuolivat koronaan, mutta kuolinsyyksi on tilastoitu jotain muuta, kun ei välttämättä tajuttu testata koronaa kuolinsyynä.

Yleisistä kuolleisuusluvuista näkee milloin korona on oikeasti alkanut tappamaan ihmisiä. Esim. jos Kiinassa kuolleisuus on ollut koholla jo 2019 joulukuussa, niin korona on mahdollisesti jo silloin ollut valloillaan. Asia ei tosin ole ihan niin yksinkertainen, koska on muitakin muuttujia. Kaikissa maissa, joissa on koronan takia rajoituksia, ovat myös ilmansaasteet vähentyneet ja silloin myös niihin kuolee vähemmän ihmisiä.
Ja kun on vähemmän liikennettä, niin tulee vähemmän liikennekolareita jne.

Saa nähdä miten arvioivat näitä. Liikenteen päästöt eivät kuitenkaan kuulu tähän, koska ne aiheuttavat hitaasti kuoleman, kun vaikutus kumuloituu.

Todennäköisesti aika iso osa kuolemista, joissa korona on selvä syy kirjataan oikein. Se on eri asia vahvistetaanko näitä millä tavalla. Esim. Italiassa on nyt niin kiire haudata ja toisaalta hoitaa eläviä, että eivät ehdi tutkia kuolleita.
Pages: [1] 2 3 4 ... 328
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!