Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
April 21, 2021, 07:33:43 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
  Home Help Search Login Register  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 ... 122
1  Seurat & Liigat / Kalenteri / Re: Ma 3.10. Hermanni on: October 02, 2016, 11:54:40
Voisin tulla huomenna palauttamaan hallussani olevat lainamiehet. Mikäli joku kaipaa siirtyneitä pelaajia joukkueistani, niin ilmoitelkoon. En ole kamalasti seurannut siirtoja.
2  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: Futiksen huonompaa puolta on: September 27, 2016, 01:24:55
https://www.youtube.com/watch?v=_kPaOrn-Aec
3  Seurat & Liigat / HeSu / Re: Serie A 2015-2016 La Topica Oficiale on: August 11, 2016, 21:32:36
Napoli - Roma (VK) 1-2 ( 0-1 )

0-1 Salah (Totti) 44min. 1-1 Hamsik (Insigne) 57min. 1-2 Salah (Rudiger) 72min.

Napoli: Reina 6,5* ; Hysaj 5, Albiol 5, Koulibaly 5,5 , Ghoulam 5; Callejon 4,5 , Allan 5, Jorginho 4 ( 46min. El Kaddouri 4,5 ), Hamsik 6, Insigne 5; Higuain 4.
Roma: Szczęsny 7; Florenzi 7, Manolas 6,5 , Rudiger 7, Digne 6,5 ; Nainggolan 6, De Rossi 6, Pjanic 5,5; Dzeko 6, Totti 7, Salah 8*.

Varoitus: Reina (N) 86min.

- Apulaisvalmentaja sai Roman pelin kulkemaan mainiosti, ja kotikoukkueen (taas) täysin ala-arvoinen esitys mairittelee lopputuoksen kannalta. Paremmalla viimeistelylyllä voitto vieraille kaksinumeroisin luvuin.

- Kotijoukkueen kannattajat juhlivat ottelun jälkeen kuultuaan Higuainin siirtyvän Juventukseen. Yksi kannattajista lauloi ilkkuen: "Vihdoin päästiin eroon siitä paskasta figuurista!"
4  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: August 09, 2016, 23:05:06
Quote
väkivallan käytön ei siis ole tarvinnut vielä alkaa, vaan pelkästään sillä uhkaaminen tai mikäli voimankäyttäjä voi perustellusti uskoa sen olevan mahdollista, riittää perusteeksi voimankäytölle uhkaajaa kohtaan. Lainopillisesti puhutaan putatiivihätävarjelusta

Eiköhä tätä tulla näkemään taas huomenna Töölössä virkavallan puolelta. Ja taas saa media suu vaahdossa kirjoittaa potenssiin 10.

Niin, tulee kuitenkin muistaa, että poliisikin on vain ihminen, ja polttopullollinen palavaa lakkabensiiniä ikenissä tuntuu ihan yhtä epämiellyttävältä kuin Pertsa Perusspedestäkin, yrittäessään uutiskynnyksen ylittämistä potkimalla poliisikoiraa ja sytyttämällä poliisiauton tuleen, ja saakin vasemman kiveksensä päälle vanhemman konstaapelin turvakengän, saatuaan ensin etälamauttimesta otsalohkoon ja 50 kiloa painavan saksanpaimenkoirauroksen kulmahampaan lävistettyä oikean kiveksen. Tähän tilanteeseen pätee edelleen vanha sanonta, vaikka näin Suomessa, kukkahattutätien, päänsilittäjien ja kaiken suvaitsevan synnynseudulla ollaankin.... sitä saa mitä tilaa.

Päätän lähetykseni täältä Espoon studiolta foorumilla tutuksi tulleeseen lausahdukseen ja 80-luvulta tutuksi tulleeseen mainoslauseeseen:

Voi, voi ..tässä sulle hieman teetä ja sympatiaa.
5  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: August 09, 2016, 22:42:09
Tää menee nyt taas pahasti off-topic mutta päätän tämän Itsepuolustus-topicin tähän postaukseen.

Tuosta Auvo Niinikedon kehittämästä vartijoille yms. suojelutyöntekijöille suunnatusta Ju Jutsu-muunnelmasta olin lukevinani jostain taistelulajikirjasta.

= Hokutoryu Ju Jutsu ... 99% varmuudella.

Jostain taas luin että nimenomaan Hokutoryu Ju Jutsu on kehitetty nimenomaan nykypäivän katutilanteisiin eli tekniikat ovat juuri sellaisia mitä voi soveltaa suhteellisen turvallisesti tositilanteissa. Näin ainakin lajia on mainostettu. Voi olla että on vain mainospuhetta mutta ko. lajia on aiemmin markkinoitu nykypäivään kehitettynä taistelulajina jossa ei kuitenkaan unohdeta perinteitäkään.

Näin olen itsekin kuullut mainostettavan. Olet mainonnan uhri.

Niinikedon kehittämiin lajeihin.

Ei ole kehittänyt muita lajeja kuin Hokutoryu Ju Jutsun. Toki, yhtään vähättelemättä 10. danin mustavyön sokea, tehnyt paljonkin loistavaa työtä kickboxingin (potkunyrkkeilyn), brassijujutsun, vapaaottelun,lukkopainin ja monen monen muun lajin parissa Suomessa. Palatakseni vielä Aikidoon, lajihan on jälleen kerran lähtöisin jujutsusta, perustajanaan japanilainen Morihei Ueshiba, haluan sanoa, että lajina laji muiden joukossa, ei siinä mitään. Mutta ihan pelkästään itsepuolustuksen kannalta katsottuna, turha. Kaikki Rakastavat Steven Seagalia. Monet ihannoivat vanhoja Seagalin leffoja, joissa jäbä laittaa pahiksia nippuun ja pinoon, katkoo matkalla muutamat sormet, ranteet, kyynärnivelet ja solisluut. Näyttävää toki, ja kävelevä Aikidomainoshan kaveri oli tuossa 90-luvun taitteessa. Elokuvat saivat aikaan ennennäkemättömän aikidobuumin ympäri maailman, sillä ennen Seagalin elokuvia Aikido oli vielä suhteellisen tuntematon laji, Japanin ulkopuolella. Mutta jos nyt palataan ihan itse tekniikoihin, mitä Seagal elokuvissa käytti. Ja kappas, lähes kaikki tekniikat ovatkin ihan muista lajeista, niitä tässä nyt erikseen mainitsematta. Toki Aikido on tehokas kuntoilumuoto, ja harrastus jalo muiden joukossa. Mutta itsepuolustusjärjestelmänä toimii jotenkuten 10 vuoden harjoittelun jälkeen, koska yhtä liikerataa saatetaan harjoitella 3-4 kuukautta, vain ja ainoastaan. Suosittelen Jake lämpimästi Defendoa, jos OIKEASTI etsit hyvää ITSEPUOLUSTUSLAJIA, etkä Steven Seagain stuntmiehen pestiä.

6  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: August 09, 2016, 22:20:47
vartijoiden yms. taistelukoulutuksesta!

Vartijat yms. eivät saa taistelukoulutusta. Viittaat ilmeisesti itsepuolustuskoulutukseen, tai voimankäyttökoulutuksen. Itsepuolustusoikeus on jokaisella ihmisellä hätävarjeluperustein. Taas voimankäyttöoikeus on ainostaan turvallisuusalalla työskentelevillä ( poliisit,vartijat,järjestyksenvalvojat ja tietyt muut viranomais- ja virkamiesryhmät, kuten vankienhoitolaitoksen palveluksessa työskentelevät aka vanginvartijat, julkisen liikenteen lipuntarkastajat, tullin ja rajavartioilaitoksen henkilöstö). Voimankäyttöoikeus kaikilla edellämainituillla ryhmillä perustuu korotettuun hätävarjeluoikeuteen, jota kutsutaan usein voimankäyttöoikeudeksi.
Niin kutsuttu voimankäyttöoikeus tarkoittaa tässä tapauksessa vain ja ainostaan sitä, että normaali hätävarjeluna suoritettava toimenpide on riittämätön ottaen huomioon kohdehenkilön käyttämän voiman suhteessa siihen, mitä Suomen laki säätää hätävarjelusta. Tietyissä tilanteissa voimankäyttö on myös sallittua tilanteissa, joissa katsotaan, että mitään muita keinoja ei ole enää mahdollisuuus käyttää laittoman hyökkäyksen torjumiseksi. Laiton hyökkäys tarkoittaa lainopillisesti fyysisen väkivallan käyttöä tai sillä uhkaamista voimankäyttäjää kohtaan. Tässä on siis hyvä muistaa, että väkivallan käytön ei siis ole tarvinnut vielä alkaa, vaan pelkästään sillä uhkaaminen tai mikäli voimankäyttäjä voi perustellusti uskoa sen olevan mahdollista, riittää perusteeksi voimankäytölle uhkaajaa kohtaan. Lainopillisesti puhutaan putatiivihätävarjelusta.

Voimankäyttövälineet ( lievimmästä voimakkaimpaan )

Fyysinen voima ( = hallintaotteet aka nivellukot yms )

Käsiraudat

Kaasusumutin

Teleskooppipamppu ( tai vinyylipamppu, joita ei juurikaan enää käytetä )

Etälamautin ( = kansan suussa Taser )

Koira ( koulutus läpäistynä, ja viranomaishyväksymä voimankäyttökoulutus käytynä sekä soveltuvuustestien läpäiseminen )

Ampuma-ase
Että näin..
7  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: August 09, 2016, 21:39:31

A) Eikös Krav Maga ole alun perin Israelin armeijan kehittämä taistelulaji? B) Käsittääkseni se perustuu monilta osin Ju Jutsuun.

C) Suomessakin on oma vartijoille, poliiseille ja sotilaille kehitetty Ju Jutsu-muunnelma. Sen on kehittänyt Auvo Niiniketo joka on yksi suomalaisen kamppailulajihistorian merkkihenkilöitä. Tapasin Auvon harrastaessani Ju Jutsua vuonna 1992 jonkun aikaa. Harrastamani versio ei ollut tosin tuo vartijoille yms. kehitetty muunnelma vaan D) suomalainen Ju Jutsu-tyyli nimeltä Hokutoryu Ju Jutsu.

A) Ei ole, vaikkakin tuli tunnetuksi, kun Israelin armeijan erikoisjoukut ottivat lajin käyttöön aseettomana taistelumuotona. Lajista on olemassa 3 eri "tyylisuuntaa". Siviiliversio, jota myös Suomessa opetetaan; poliisiversio, jossa lisättynä ampuma-aseen käsittelyä; sekä sotilasversio, jota ei käsittääkseni opeteta kuin Israelissa. Tämä versio perustuu vain ja ainoastaan vastustajan nopeaan ja lopulliseen eliminointiin käyttäen sanontaa "kaikki kenot sallittuja"..

B) Kyllä ja Ei. Alunperin lajiin liitettiin paljon tekniikoita perinteisestä nyrkkeilystä ja painista sekä aikidosta ja judosta. Toki suurin osa painin, aikidon ja judon tekniikosta perustuu jujutsuun, koska aikidon ja judon perustajat harjoittelivat jujutsua perustaessaan edellä mainitut lajit.

C) En ole kuullut että näin olisi. Nim. 10 vuotta vartijana. Toki monet mainittujen alojen työntekijät harrastavat itsepuolustuslajeja, mutta jujutsu on hieman harvinaisempi johtuen lajin tekniikoiden liiallisesta monimutkaisuudesta, ja näin ollen harvemmin soveltuu ns. käytännön "katutilanteisiin". Krav Maga on tällä hetkellä ehdottomasti tehokkain itsepuolustuslaji turvallisuusalalla työskenteleville, ihan vaan jos katsoo pelkästään Suomen lainsäädäntöä koskien hätävarjelua. Lisäksi suurta suosiota turvallisuusalalla on saavuttanut laji nimeltä Defendo ( alunperin nimellä Combato, joka kehitettiin Kanadassa, jälleen Jujutsu-tekniikoita hyödyntäen. Defendosta on kehitetty Pohjoismaita varten oma versionsa, jossa otetaan jälleen huomioon lainsäädäntö hätävarjelusta, mikä on vertailtaessa muita maita maailmassa, hyvinkin tiukka. Pohjoismaista Defendoa Suomessa edustaa Jyrki Saario.

D) Auvo Niinketo perusti Hokutoryu Ju Jutsun. Toki hän vetää myös brassijujutsua ja muitakin lajeja kuten kaikkien niin rakastamaa VAPAAOTTELUA...

Epis korjatkoon jos Magan osalta väärää tietoa.

Terv,

Nim. 5 vuotta Hontai Yoshin-ryu Jujutsua
8  Seurat & Liigat / HeSu / Re: HeSu-liigan höpötysosasto on: August 09, 2016, 21:12:25
Tästä lähtien kertsin oveen koputukset kirveellä.

Here's Hönkki!   Kirves

https://www.youtube.com/watch?v=WDpipB4yehk
9  Yleinen / Subbuteo keskustelu / Re: Vittuilukulttuuri Suomen pöytäjalkapallossa on: August 07, 2016, 14:43:50
turismi tuo väriä

http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2012061315701169_ma.shtml

Turistit.

https://fi.wiktionary.org/wiki/turisti
10  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: YLE1n klo 20.30 uutiset on: August 07, 2016, 12:56:39
Tämäkin puuttui, joten lisään sen nyt samantein..

http://yle.fi/uutiset/laulujuhlien_huipennuksessa_joensuussa_laulettiin_hymyhuulista_eron_hetkeen/9077456
11  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: YLE1n klo 20.30 uutiset on: August 07, 2016, 12:31:49
Itselläni tuona syksynä alkoi 3.luokka. Kesällä olin nähnyt ensimmäiset futiksen arvokisani Meksiko 1986.

 Thumbs up
12  Yleinen / Vapaa keskustelu / Re: YLE1n klo 20.30 uutiset on: August 07, 2016, 12:30:13
Tätä ei lienee vielä mainittu täällä

Joo ei..kiitos tästä..  Thumbs up
13  Yleinen / Subbuteo keskustelu / Re: HeVi -liiga 2016-2017 on: August 07, 2016, 11:10:30
Eikö tälläiselle yleiselle  Shit löydy joku muu topicci kun Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum > Yleinen > Subbuteo keskustelu > HeVi -liiga 2016-2017 ?

Tänne mahtuu paljon

Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum > Yleinen > Vapaa keskustelu > Onko elämää myös foorumin ulkopuolella?
Omasta puolestani voin siirtää.

 Thumbs up
14  Yleinen / Subbuteo keskustelu / Re: HeVi -liiga 2016-2017 on: August 07, 2016, 00:22:20
En ole osallistumassa

Guitar Jake 3 pistettä, Guitar Jake 3 points

 Cry
15  Yleinen / Subbuteo keskustelu / HeVi -liiga 2016-2017 on: August 06, 2016, 23:45:12
Syyskuun alussa perustetaan uusi liiga, HeVi ( Helsingin Vittuilu ) liiga. Ottelut käydään Hermannin kerholla joka keskiviikko kello 16:sta eteenpäin. Halukkaat osallistujat ilmoittautukoon tähän topicciin.

Liigan säännöt:

Jokainen vittuilu pisteytetään seuraavasti:

-Saa pahoitettua vastustajansa mielen 2p
-Saa vastustajansa itkemään 3p
-Saa vastustajansa kuristamaan itsensä tajuttomaksi 4p
-Saa vastustajansa lyömään itseään, mutta lyönti ei osu 5p
-Saa vastustajansa lyömään itseään, osuma vartaloon (poislukien kasvot, pään alue ja sukuelimet) 6p
-Saa vastustajansa lyömään itseään, osuma kasvoihin tai pään alueelle 7p
-Saa vastustajansa lyömään itseään, osuma sukuelimiin 8p
-Saa vastustajansa potkaisemaan itseään, mutta potku ei osu 9p
-Saa vastustajansa potkaisemaan itseään, osuma vartaloon (poislukien kasvot,pään alue ja sukuelimet) 10p
-Saa vastustajansa potkaisemaan itseään, osuma kasvoihin tai pään alueelle 11p
-Saa vastustajansa potkaisemaan itseään, osuma sukuelimiin 12p
-Saa vastustajansa puskemaan itseään päällä 13p ( kaikki vartalon osat, osuma sukuelimiin +2p = 15p ) ( ohipuskuista 0p )
-Saa vastustajansa keskeyttämään vittuilun, mutta vastustaja jää kerholle vähintään 15 minuutiksi vittuilun päätyttyä 14p
-Saa vastustajansa keskeyttämään vittuilun, ja poistumaan kerholta 1 minuutin sisällä 15p ( mikäli vastustaja tässä tapauksessa poistuu kerholta ovet paukkuen +2p = 17p

Vittuiluaika 2 x 15 minuuttia plus mahdollinen jatkovittuiluaika. Vittuilutauoissa kelloa ei pysäytetä. Jatkovittuiluaika 2 x 5 minuuttia. Mikäli tämänkään jälkeen ei voittaja ole selvillä, suoritetaan rangaistusvittuilut, jossa molemmilla osapuolilla on oikeus valita 5 vittuilua, jotka suoritetaan vuorotellen. Aloittaja arvotaan kolikolla, jossa arvonnan voittaja saa valita kumpi aloittaa vittuilun. Mikäli ensimmäisten 5 vittuilun jälkeen pisteet ovat edelleen tasan, jatketaan vittuilua vuorotellen, kunnes voittaja on selvillä.

Vittulun aikana saa pitää yhden timeoutin, josta tulee ilmoittaa vastustajalle viimeistään minuuttia ennen timeoutia. Kelloa ei kuitenkaan pysäytetä timeoutin ajaksi. Timeoutin maksimikesto 15 sekunttia.

Otteluohjelma julkaistaan kun kaikki osallistujat ovat selvillä

Ilmoittautumisaika 15. 8. 2016 mennessä.

Liiga on tarkoitettu amatööreille, joten paidattomat ( mm. Hönkki ja Hovimestari ) eivät voi osallistua.

Mikäli osallistuja jättää liigan kesken, seuraa pistemenetyksiä ja pahimmissa tapauksissa vittuilua. Kurinpitopäätöksistä ei voi valittaa.
Pages: [1] 2 3 4 ... 122
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!